ČAČANSKI ASFALT PONOVO USIJAN: Srpski drifteri spremni za novi obračun posle korona pauze! Uskoro brutalne trke!
Foto: Miloš Milovanović

Akcija „Ulica nije trkačka staza"

ČAČANSKI ASFALT PONOVO USIJAN: Srpski drifteri spremni za novi obračun posle korona pauze! Uskoro brutalne trke!

Auto -

U gradu na Moravi 03. i 04. jula na parkingu Autoprevoza Čačak nakon duže pauze biće održane drift trke

Serbian drift championship (SDC) ove godine obećava da jednu od najzanimljivijih drift sezona u istoriji postojanja srpske Drift serije. Više od 20 najboljih vozača iz Srbije, uz petnaestak stranih vozača, koristeći specijalno pripremljene drift automobile, ispunjeni zdravim duhom konkurencije i strasti, takmičiće se za pravo da postanu najbolji u 2021. godini.

drift, SDC, Serbian drift championship
foto: Gordan Velimirović

Drift je jedan od najzabavnijih i najzanimljivijih auto-sportskih događaja i realno je da će svi vozači biti motivisani da pobede u Čačku.

Tokom ovogodišnje, druge po redu sportske manifestacije, koja promoviše auto sport, tokom dva dana, ljubitelji atraktivnih vožnji u bočnom klizanju automobila imaće priliku da uživaju u vožnjama najpoznatijih drift vozača, od kojih će se desetak bugarskih i nekoliko hrvatskih vozača po prvi put predstaviti čačanskoj publici.

Auto tjuning, Tjuning stajling klub i Grad Čačak su preuzeli inicijativu da sprovedu akciju pod sloganom „Ulica nije trkačka staza" sa željom da mlade ljude odvoje od štetnih uticaja i da njihovo interesovanje bude bavljenje auto sportom. U tome se jedino može uspeti stalnom edukacijom, obukom i činjenicom da jedino mesto za trke mogu da budu obezbeđeni trkački poligoni i auto staze.

Drift, Trka, tjunik
foto: Milos Milovanović

Prvog dana takmičenja na programu su trke domaćeg SDC šampionata, a sutradan, u nedelju druga runda regionalne drift serije "Day of champions".

Domaći vozači voze u street i pro klasi.

U street klasi učestvuju automobili koji imaju zadnju vuču i koji nisu snažniji od 300 KS. Pneumatici na njima ne smeju biti veći od propisanih 225 x 17". Sportsko sedište - popularna kadica i pojas sa kačenjem u četiri tačke su obavezni (mogu i sa isteklom homologacijom) a zaštitni kavez/ roll bar se preporučuje ali u prvoj sezoni učestvovanja nije obavezan!

Ono što je interesantno ove godine jeste to da poznati jutjuberi promovišu drift, između ostalih i popularni Baka Prase, koji je sponzor jednom od driftera.

Uz popularni drift taksi neće izostati ni mini izložba u stajlingu a videće se i performansi trajkova i motocikala, plesne tačke uz snažno ozvučenje i puno dobre zabave. I da zaključimo: Drift se jednostavno uvlači pod kožu i postaje deo vašeg načina života. Vidimo se na kultnoj stazi u Čačku na drugoj rundi najuzbudljivijeg događaja u sezoni.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track