MILJKOVIĆ USPEŠNO DEBITOVAO U EUROPE KLIO KUPU: Drugo mesto u grupi C za Centralnu Evropu
Foto: DPPI / Alpine Racing

uspeh na startu

MILJKOVIĆ USPEŠNO DEBITOVAO U EUROPE KLIO KUPU: Drugo mesto u grupi C za Centralnu Evropu

Auto -

Naš mladi i talentovani vozač na stazi u Monci prvu trku završio na 15. mestu, a drugu na 11. u konkurenciji od gotovo 50 vozača. I to nije sve, jer je u grupi C (Central Europe) zauzeo 2. mesto, dok je u Challenger grupi koja okuplja vozače što samo povremeno voze Clio Cup, Miljković bio najbolji!

MONCA - Nikola Miljković je sa novim automobilom Renault Clio Cup pete generacije uspešno debitovao u takmičenju Europe Clio Cup prošlog vikenda u Monci. U promenljivim uslovima, gde su se smenjivali sunce i kiša, naš vozač je u kvalifikacijama, u konkurenciji oko 50 takmičara, zauzeo 24. i 14. poziciju za subotnju odnosno nedeljnu trku.

Prvu trku u kišnim uslovima, koji su iznenadili, Miljković nije mogao bolje da završi od 15. pozicije, budući da je ostao na suvom set-apu i da je u takvoj situaciji primarno bilo da sačuva novi automobil od kontakta sa drugim vozačima i izbegne eventualno izletanje sa staze.

Nikola Miljković, Clio cup
foto: DPPI / Alpine Racing

I nedelja je osvanula u promenljivim uslovima, smenjivali su se sunce i tamni oblaci. Poučeni prethodnim iskustvom, u Tempo Racing timu nisu dozvolili da ih kiša iznenadi i u drugoj trci, pa je Nikola izašao na stazu sa gumama za mokro. Dobro pripremljen, Miljković je uspeo da se probije sa 24. na 16. poziciju u prvih nekoliko krugova, do bi trku završio na veoma dobroj 11. poziciji.

Nikola Miljković, Clio cup
foto: DPPI / Alpine Racing

Istovremeno, u kategoriji C, koja obuhvata vozače koji konkurišu u Centralno evropskoj grupi Europe Clio Cup takmičenja, Miljković je bio drugi, a u Challenger grupi gde su vozači koji samo povremeno gostuju u Clio Cup-u – prvi!

Nikola Miljković, Clio cup
foto: DPPI / Alpine Racing

- Generalno, prezadovoljan sam, jer sam video da mogu da se nosim sa vodećim u šampionatu Davidom Pužeom, držao sam ga iza sebe gotovo čitavu trku u nedelju. Trkački vikend u Monci predstavlja izuzetno važno iskustvo koje će umnogome pomoći i meni i timu da se pripremimo za sledeću godinu. Imamo velike planove za budućnost i ako sve bude u redu, uz pomoć sponzora, očekujem da sledeće sezone vozim sve trke u Europe Clio Cup-u, ambiciozno zaključuje Miljković.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track