KAO DA JE IZ VICA ISPAO! Sleteo u kanal, slupao kola, kupio moped, vratio se u KAFANU da popije još koju, a ovako će ga KAZNITI!
Foto: Profimedia / Mihai Barbu /Panthermedia

naš komšiluk

KAO DA JE IZ VICA ISPAO! Sleteo u kanal, slupao kola, kupio moped, vratio se u KAFANU da popije još koju, a ovako će ga KAZNITI!

Auto -

Neverovatnu "snalažljivost" pokazao je 35-godišnji vozač automobila bjelovarskih registarskih oznaka koji je u početkom nedelje), nešto posle 20 sati, pijan sleteo sa puta, a kog je na kraju, na mopedu, slučajno zaustavila policija u patroli.

ilustracija
ilustracijafoto: Profimedia

Slučaj je to poput nekog vica, koji je iznenadio, pa i nasmejao i same policajce. Evo što se dogodilo, a piše icv.hr.

Nešto iza 20 sati, kako tvrde izvori gorepomenutog sajta, a potvrđuje i PU virovitičko-podravska, muškarac je pod uticajem alkohola i usled prevelike brzine, izgubio kontrolu nad vozilom u zavoju tik ispred železničkog prelaza u Špišić Bukovici. Uhvatio je bankinu i automobilom udario u "semafor", uređaj koji vozačima služi za upozorenje.

ilustracija
ilustracijafoto: Kurir

Delovi automobila usled udarca zahvataju polubranik, a automobil nastavlja da se kreće po travi i zaustavlja tek nakon ulaska u kanal, gde udara u betonski stub.

Vozač koji je bio sam u automobilu, nije povređen. Izlazi iz automobila i shvata da je napravio nesreću i odlučuje da pobegne. I tada, nekim čudom, nailazi drugi muškarac na mopedu. Vozač se snalazi i kupuje od njega moped marke Baotian za 1.000 kuna (negde oko 15.500 dinara). Moped nije registrovan, kacige nema u opremi. Vozač koji je napravio nesreću brzo skida tablice sa svog oštećenog automobila, ostavlja ga u kanalu i seda na moped.

ilustracija
ilustracijafoto: T.Ilić

Dolazi do Pitomače, u kojoj je navratio "na još jednu rundu", za svaki slučaj, pre povratka kući u Bjelovar. Potom nastavlja vožnju mopedom i tada ga, sasvim slučajno, u redovnoj patroli zaustavljaju radnici PP Pitomača koji otkrivaju tablice automobila ispod sedišta i u neverici saznaju što se tačno dogodilo.

Muškarac je odmah uhapšen, a budući da je imao 1,54 promila alkohola u krvi, upućen je i na trežnjenje.

Njegov automobil je vučna služba prevezla je do PU virovitičko-podravske. Sudeći po kazni koju može dobiti za niz skupljenih prekršaja – izazivanje saobraćajne nesreće, beg s mesta nesreće, vožnju neregistrovanim mopedom, vožnju pod uticajem alkohola i drugo, automobil mu neko vreme neće trebati.

Naime, za sve navedeno, uz novčanu kaznu od najmanje 18.800 kuna (oko 293.000 dinara), zakon kaže kako mu sledi 12 negativnih bodova i 5 meseci zabrane upravljanja motornim vozilom.

ilustracija
ilustracijafoto: Profimedia

(Kuirir.rs/icv.hr)

Bonus video:

00:49

STIGLE SU EKSTREMNE VRUĆINE! Ovo je detaljna vremenska prognoza za naredne dane NE PREDUZIMAJTE NEPOTREBNE RIZIKE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track