APLIKACIJA ZA ELEKTRIČNE TROTINETE I BICIKLE: Novi način prevoza u Srbiji! Naručiš prevoz putem telefona
Foto: Privatna Arhiva

APLIKACIJA ZA ELEKTRIČNE TROTINETE I BICIKLE: Novi način prevoza u Srbiji! Naručiš prevoz putem telefona

Auto -

VRDNIK - U periodu od petka, 20. maja do 22. maja, tokom sportsko rekreativne manifestacije Tour De Fruška u Vrdniku, viđen je koncept e-sharing iliti “javnog deljenja” električnih vozila putem korišćenja Helbiz aplikacije. Svi posetioci manifestacije Tour de Fruška su ovom prillikom mogli da saznaju više o mikromobilnosti, i načinu na koji se električna vozila mogu koristiti putem Helbiz platforme.

Tokom tri dana ove sportsko rekreativne manifestacije, svi zainteresovani su mogli da voze električne trotinete po Vrdniku i da nauče kako se putem aplikacije započinje, vozi i završava vožnja na jedan brz i lagan način u otpunosti prilagođen korisnicima. Ceo proces se obavlja isključivo putem Helbiz aplikacije, koja se može besplatno preuzeti preko IoS i Android platformi.

električni bicikl
foto: Privatna Arhiva

“Veoma smo radosni što su reakcije posetilaca pozitivne nakon korišćenja naše Helbiz aplikacije. Većina korisnika se po prvi put srela sa konceptom mikromobilnosti u urbanim sredinama kao i sa e-sharing načinom korišćenja električnih vozila iz ove kategorije.” rekla je Katarina Cvetković, direktorka Helbiz Srbija ogranka.

”Osim što su posetioci mogli na licu mesta da isprobaju način korišćenja Helbiz aplikacije , i da uživaju u bezbednoj vožnji , predstavili smo im i ostale aktivacije i opcije koje se nalaze u našoj aplikaciji pre samog početka vožnje poput: sigurnosne vizuelne provere da li imaju kacigu na sebi pre nego što započnu vožnju; provera znanja putem mini online kviza na temu bezbedne vožnje i ostala sigurnosna uputstva kojim informišemo naše korisnike putem aplikacije da je bezbednost na prvom mestu” - dodala je Katarina Cvetković.

Svako ko je obavio test vožnju električnog trotineta ovom prilikom, dobio je na poklon prvu gratis vožnju e-bicikle u narednom periodu. Pobednicima E- bike, velike trke Vrdnika u ženskoj i muškoj kategoriji Helbiz je poklonio biciklističke kacige koje su sklopive i samim tim veoma lagodne i praktične za nošenje nakon završetka vožnje.

Električni bicikl, koji je premijerno predstavljen u Vrdniku a koji će u narednom periodu biti širom grada Beograda, tip je gradskog e-bicikla koji pokriva sve dnevne potrebe stanovnika urbanih sredina. On raspolaže sa punom dodatnom opremom koja je namenjena sigurnoj vožnji. Svaki električni bicikl ima ugrađen IoT (Internet of things) putem kojeg se njegovo kretanje i performanse prate tokom aktivnog režima.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja