GRCI OD BMW M5 NAPRAVILI POGREBNO VOZILO: Najegzotičniji automobil za večni počinak ima 500 "konja" i NEVEROVATAN enterijer (FOTO)
Foto: Printscreen Facebook Νεκροφόρες Παπαδάκη

originalna konverzija

GRCI OD BMW M5 NAPRAVILI POGREBNO VOZILO: Najegzotičniji automobil za večni počinak ima 500 "konja" i NEVEROVATAN enterijer (FOTO)

Auto -

Nismo sigurni da je ovo prvi pogrebni automobil sa V10 motorom, ali smo sigurni da su Grci pomerili granice kada je ova vrsta prevoza u pitanju!

Papadakis pogrebna vozila, kompanija za preradu karoserija, odlučila se za egzotičnu konverziju moćnog BMW M5 koji je pretvorila u možda i najbrži automobil za put na večni počinak.

BMW M5, Pogrebni auto
foto: Printscreen Facebook Νεκροφόρες Παπαδάκη

Reč je o generaciji E60, a prva polovina još uvek atraktivnog BMW identična je originalu, dok je cela prerada urađena pozadi.

Sve je podređeno pokojniku, odnosno samoj sahrani, pa je automobil dobio uvećana peta vrata, velike staklene površine, a doteran je i zadnji branik. Ipak, četiri izduva su tu, kao i značka M5.

1 / 9 Foto: Printscreen Facebook Νεκροφόρες Παπαδάκη

Podsetimo, petolitarski V10 motor može da dostigne 100 km/h za manje od pet sekundi, ali će ovom specijalnom primerku biti potrebno nešto više zbog velike nadogradnje.

Vozilo je spoj sporta i luksuza, što se naročito odnosi na zadnji deo gde je unutrašnjost bogato urađena za poslednji oproštaj, a tu je i nekoliko korisnih dodataka.

(Kurir.rs/ B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track