Najnovije vesti

TESLI Y OTPAO VOLAN TOKOM VOŽNJE: Vozač se zaprepastio kada mu je upravljač završio u krilu, a onda je usledio NOVI ŠOK
Foto: Printscreen Tweet @preneh24

sramota

TESLI Y OTPAO VOLAN TOKOM VOŽNJE: Vozač se zaprepastio kada mu je upravljač završio u krilu, a onda je usledio NOVI ŠOK

Auto

Iako Teslini automobili prema poslednjim istražvanjima dobijaju najviše ocene za bezbednost, izgleda da je kvalitet izrade još uvek problematičan u nekim slučajevima.

Ovoga puta reč je o ekstremno opasnoj situaciji koja je mogla da košta života vlasnika Tesle Model Y koji tvrdi da je 24. januara preuzeo novi model, a da mu je svega šest dana kasnije, dok je vozio auto-putem, volan otpao u vožnji i našao mu se u krilu.

To je objavio korisnik Tvitera pod imenom Prerak, a ovaj razočarani vlasnik Tesle je odlučio da svoje iskustvo podeli na društvenim mrežama. Pritom je u objavi označio i Ilona Maska, vlasnika Tesle, ali i Tvitera.

Zanimljivo je da se ne radi o izolovanom slučaju. Kako piše The Drive, ista stvar dogodila se 2020. godine jednom vlasniku Tesle Model 3. Automobil je bio star tek mesec dana, a u tom slučaju je uzrok bio izostanak matice.

U najnovijem slučaju otpadanja volana, Prerak je srećom uspeo bezbedno da se zaustavi, a zatim je pozvao šlep službu koja je Model Y prebacila u Teslin servisni centar gde mu je popravka naplaćena 103,96 dolara.

Nakon što je podneo zahtev, ovaj iznos mu je u potpunosti refundiran. Prerak je zaključio kako je u potpunosti izgubio poverenje u Teslu i da želi da vrati automobil uz povraćaj celokupnog plaćenog iznosa.

Tesla Model Y
Tesla Model Yfoto: Tesla

Tu, međutim, sledi novo iznenađenje. Naime, američki proizvođač je u tišini još 2020. godine ukinuo mogućnost vraćanja automobila bez penala u roku od sedam dana.

Kako prenosi Index.hr, servisni centar obavestio je razočaranog vlasnika da ova opcija nije moguća i da treba da kontaktira sektor prodaje kako bi postigao dogovor.

(Kurir.rs/ Nova)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja