VOZAČU UZ KAZNU STIGLA FOTOGRAFIJA SUPRUGINIH GAĆICA Gospođi međunožje sevnulo na tren, ali i to je bilo dovoljno za kameru (FOTO)
Foto: Printscreen/ 9NEWS

šok

VOZAČU UZ KAZNU STIGLA FOTOGRAFIJA SUPRUGINIH GAĆICA Gospođi međunožje sevnulo na tren, ali i to je bilo dovoljno za kameru (FOTO)

Auto -

Ričard Arnold iz Australije imao je šta da vidi kada mu je stigla saobraćajna kazna - kao dokaz prekršaja dobio je fotografiju na kojoj se, između ostalog, vidi i donji veš njegove supruge koja je u tom trenutku u automobilu sedela na mestu suvozača.

Ovaj vozač je kažnjen sa čak 1.078 australijskih dolara (oko 81.000 dinara) na osnovu snimka saobraćajne kamere na kojem se vidi da sigurnosni pojas njegove supruge nije bio pravilno namešten.

Naime, Arnold je bio besan kada mu je stigla fotografija na kojoj je ruka njegove žene An Hjugen bila van pojasa dok je nameštala vizir na mestu suvozača. Ona je pritom podigla noge na instrument tablu, pa je kamera uspela da je slika ispod suknje, piše australijski Nine News.

FOTOGRAFIJU MOŽETE VIDETI OVDE

- Moram da kažem, da ne očekujete da vam pošalju slike donjeg veša vaše žene - rekao je Arnold za Gold Coast Bulletin.

Prekršaj je uslikan 19. decembra prošle godine u Gold Koustu, a muž smatra da je u pitanju zadiranje u privatnost i nezakonita fotografija, kao i da je kazna "nerazumna".

Donji Veš
foto: Printscreen/ 9NEWS

- Mislim da je zapravo nezakonito fotografisati ispod suknje. Tajni nadzor ne bi trebalo da se koristi na tako neosetljiv i omalovažavajući način - kazao je on.

Zatim je objasnio da je njegova supruga na samo dve-tri sekunde izvukla ruku i rešen je da ospori kaznu na sudu.

Donji Veš
foto: Printscreen/ 9NEWS

Na njegovu žalbu je odgovorio portparol Odeljenja za saobraćaj Kvinslenda, poručivši da se fotografije na kojima nema prekršaja brišu iz sistema.

- Kamere za mobilne telefone i pojas snimaju svako vozilo koje se kreće saobraćajnom trakom koju kamera prati. Slike se zatim filtriraju pomoću softvera veštačke inteligencije koji otkriva da li su vozač ili suvozač nezakonito koristili mobilni telefon i da li su vozač ili suvozač nepravilno vezali sigurnosni pojas. Ako se prekršaj ne otkrije, slike se isključuju iz daljih radnji i sistem ih briše. Ako se otkrije mogući prekršaj, slike pregleda ovlašćeni službenik da bi se utvrdilo da li se izdaje kazna - navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/Objektiv)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track