ZABORAVITE NA KAŠNJENJE DOPLATE, NE TOLERIŠE SE NI MINUT! Ukoliko ne produžite parking na vreme EVO ŠTA VAS ČEKA i nije prijatno
Foto: Profimdia

stroga kontrola

ZABORAVITE NA KAŠNJENJE DOPLATE, NE TOLERIŠE SE NI MINUT! Ukoliko ne produžite parking na vreme EVO ŠTA VAS ČEKA i nije prijatno

Auto -

Vozači u Beogradu moraće dobro da povedu računa o vremenu kada je reč o parkiranju jer iz JKP "Parking servis" kažu da se sprovodi nulta tolerancija prema kašnjenju doplate za dodatni sat parkiranja.

Naime, ako vozači makar i minut zakasne da doplate za dodatni sat parkiranja, na adresu će im stići mnogo veći račun.

Kako objašnjavaju iz JKP "Parking servis", ako produženi sat parkiranja nije plaćen od momenta kad vlasniku stigne SMS poruka sa obaveštenjem do isteka vremena, odmah se aktivira elektronska dnevna karta čija cena zavisi od zone.

Parking Servis
foto: Kurir/Petar Lazović

Mnogi sugrađani i ne znaju da ne postoji ni minut "tolerancije" u ovakvim slučajevima, te se iznenade kada im na kućnu adresu stigne nalog za plaćanje usluge parkiranja, koji je evidentiran elektronski, za šta su zaduženi radnici "Parking servisa", sistem "Oko sokolovo" i "beli".

- Početkom marta, parkirao sam automobil u Ulici Draže Pavlovića na Paliluli i platio sat vremena. Misleći da postoji neka minimalna tolerancija, "probio" sam rok za četiri minuta i ušao u novi sat koji nisam doplatio. Posle nekoliko dana, stiglo mi je obaveštenje da dugujem 1.870 dinara za dnevnu parking kartu, i tad sam shvatio da me verovatno snimilo "Oko sokolovo". Platio sam umanjen iznos za 50 odsto, jer sam izmirio dugovanje u roku od 20 dana.

poruka, sms
foto: Shutterstock/Ground Picture, Shutterstock/merrymuuu

U "Parking servisu" kažu da vozači moraju da plate čim zauzmu mesto. "Oko sokolovo" prolazi ulicom, beleži sve registarske oznake parkiranih automobila na svim mestima koja su u zoni.

- Od trenutka opažanja vozila na parking-mestu, vozači imaju pet minuta da počnu plaćanje - ističu u ovom gradskom preduzeću.

- Rok od tih pet minuta ne važi ako je na redu uplata za, na primer, drugi, treći ili produženi sat parkiranja i ako nije plaćen produženi sat odmah se izdaje elektronska dnevna karta, a one se mogu videti na našem sajtu. Ako korisnik ima našu aplikaciju na telefonu, stići će mu obaveštenje da je dobio dnevnu kartu - navode u "Parking servisu", prenose Novosti.

komunalna milicija, Oko sokolovo
foto: Zorana Jevtić

"Oko sokolovo"

Iz gradskog Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju podsećaju da kamere sistema "Oko sokolovo" konstatuju, a zatim i sankcionišu sve prekršaje nepropisnog parkiranja vozila u ulicama koje su na njihovoj mapi.

- Takođe, na ovaj način kontroliše se i parkiranje za vozila koja su propisno parkirana u zoniranim područjima. Kada sistem opazi vozilo za koje nije plaćena parking-karta, ili je ona istekla, automatski se formira elektronski nalog koji se šalje u bazu "Parking servisa" - kažu u Gradskoj upravi.

(Kurir.rs/ Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track