BETMOBIL NA POPUSTU: Originalni automobil iz kultnih filmova pojeftinio, cena PRAVA SITNICA, od opreme ima plamenobacač i juri 30!
Foto: Printscreen Twitter

aukcija

BETMOBIL NA POPUSTU: Originalni automobil iz kultnih filmova pojeftinio, cena PRAVA SITNICA, od opreme ima plamenobacač i juri 30!

Auto -

Najavljen u novembru prošle godine kao prava poslastica za kolekcionare, legendardni Betmenov automobil iz filmova "Betmen" (1989.) i "Povratak Betmena" (1992.), nije opravdao očekivanja na aukciji, pa je odlučeno da se cena spusti.

Naime, prvobitno je traženo čak 1,5 miliona američkih dolara, što je očigledno bilo previše, pa je, kako su meseci prolazili, cena spala na "svega" 750.000 dolara.

Betmobil
foto: Printscreen Twitter

Ekskluzivitet je svakako zagarantovan, a budući vlasnik će njime moći da "juri" 30! U ovom slučaju milja na sat, odnosno oko 50 km/h.

U vozilo mogu stati tri osobe. Međutim, vozilo je ekološko jer je automobil opremljen električnim pogonom, a ima i prave bacače plamena. Karoserija je od stakloplastike. Deo jedinstvenog dizajna su peraje u stilu šišmiša i mlazni motor u sredini, koji je, naravno, samo šminkerski dodatak.

1 / 5 Foto: Printscreen Twitter

Ovaj legendarni crni automobil, kao što smo već pomenuli, proslavio se u filmovima "Betmen" i "Povratak Betmena", kada je, nakon serije iz šezdesetih, i pokrenuta franšiza, koja traje sve do danas.

Nakon snimanja, automobil je završio u zabavnom parku u Nju Džersiju 1992. godine, gde je upotrebljavan kao rekvizit za rolerkoster tobogan Betmen, pre nego što ga je kupio kolekcionar filmskih automobila.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track