ŠIROKO! OD CENA OVIH AUTOMOBILA ZAVRTEĆE VAM SE U GLAVI: Evo šta voze svetske face, ovo je 10 najskupljih vozila na planeti! FOTO
Foto: Profimedia

neverovatno

ŠIROKO! OD CENA OVIH AUTOMOBILA ZAVRTEĆE VAM SE U GLAVI: Evo šta voze svetske face, ovo je 10 najskupljih vozila na planeti! FOTO

Auto -

Luksuzni superautomobili i vile, blistavi nakit, dragulji i dizajnerska odeća - to je stil života mnogih veoma bogatih svetskih ličnosti.

Mnogi bi mogli da tvrde da je vođenje takvog života u preteranoj meri sebično i rasipničko, kao što je penzionisani profesionalni bokser Flojd Mejveder, koji poseduje oko 100 automobila, od kojih su 16 luksuzna vozila Rols Rojs.

Flojd Mejveder
foto: Pritnscreen/Instagram

Ali koliko je previše za najbogatije i najsjajnije poznate ličnosti na svetu? Znamo da u svetu nekretnina nisu stidljivi u trošenju, Tom Henks je vlasnik vile od 26 miliona dolara u Pasifik Palisejdesu u Kaliforniji, a Džek Nikolson poseduje preko 100 miliona dolara samo u nekretninama.

Džek Nikolson
foto: Diggzy/Jesal / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Što se tiče luksuznih automobila, neke poznate ličnosti uopšte ne gledaju cenu i učiniće sve da dođu u posed jednog (ili više) posebnog četvorotočkaša.

Evo 10 poznatih ličnosti koje poseduju najskuplje automobile na svetu.

- Džej Leno 1994 McLaren (12 miliona dolara)

Sa neto vrednošću od 450 miliona dolara, Džej Leno je jedno od najpoznatijih i izuzetno uspešnih imena na televiziji. Svoje veliko bogatstvo je izgradio kroz svoje profesije televizijskog voditelja, komičara i pisca, čak se pojavio i u nekoliko filmova kao što je krimi/komedija iz 2005. godine "Zabava sa Dikom i Džejn" sa Džordžom Sigalom i legendarnom Džejn Fondom, "Kurs sudara" (1989.) pored Pat Morita, "Džon K" (2002) sa Denzelom Vašingtonom u glavnoj ulozi, i pozajmio je glas u dva filma iz franšize "Ledeno doba".

U njegovu izvanrednu kolekciju automobila uključen je i željeni Meklaren F1 iz 1994. Prema Business Insideru, hiperautomobil vredi 20 miliona dolara i dostiže 60 milja na sat za 3,2 sekunde i dostiže maksimalnu brzinu od 200 mp/h.

- Džej Zi - Maybach Exelero (8 miliona dolara)

Ne bi bilo u redu da jedan od retkih repera milijardera nije na ovoj listi. Prema Celebrity Net Worth, Džej Zijeva neto vrednost iznosi neverovatnih 1,3 milijarde dolara, što ga čini drugim reperom u svetu iza Kanjea Vesta, koji se takođe nalazi na ovoj prestižnoj listi, piše The Richest.

Pored svog portfolija nekretnina vrednog 150 miliona dolara, uspešne linije odeće i drugih mudrih investicija, on takođe poseduje Maybach Exelero, vredan 8 miliona dolara. Ograničena proizvodnja ovih vozila je inače najređa na svetu, pa sve do činjenice da je Maybach oličenje luksuza, stila i udobnosti u krugovima slavnih.

- Flojd Mejveder - Koenigsegg CCXR Trevita - (4.8 miliona dolara)

Kada je reč o raskalašnom trošenju, posebno na luksuzne superautomobile, verovatno ne postoji niko drugi na svetu ko to radi bolje od penzionisanog profesionalnog boksera Flojda Mani (Money, novac, op.a.) Mejvedera. Od svih drugih uspešnih sportista i poznatih ličnosti, Mejveder je jedini koji je izgleda opsednut brzim automobilima. Iako je popularni bokserski šampion od tada prodao hiperautomobil, kaže se da ga je kupio za neverovatnih 4,8 miliona dolara.

Zašto tako skupo, pitate se? Pa, za početak, ispod haube Koenigsegg CCKSR Trevita nalazi se 4,8-litarski V8 sa dvostrukim kompresorom koji može da proizvede 1018 konjskih snaga i maksimalnu brzinu od 249 mph. Sa automobilom koji može da ubrza od 0-60 mph za 2,9 sekundi, nije ni čudo što je Mejveder posedovao jedan od dva Trevita na svetu.

- Kristijano Ronaldo - Ferrari LaFerrari (2.6 miliona dolara)

Iako je poznat uglavnom po svom doprinosu u svetu fudbala, Kristijano Ronaldo je zaradio ozbiljnan novac od svojih brojnih reklamnih ugovora, što mu obezbeđuje lakih 40 miliona dolara godišnje. Sa neto vrednošću od preko milijardu dolara, kako je potvrdio Insajder, portugalski fudbalski gigant je dospeo na 3. mesto na listi najplaćenijih sportista na svetu 2022.

Pored svoje superjahte od 7 miliona dolara i privatnog aviona od 20,5 miliona dolara, Ronaldo je takođe poseduje dobar izbor automobila, među kojima je i njegov Ferrari LaFerrari. On je navodno kupio italijanski sportski automobil za 2 miliona dolara, potpuno opremljen 6,3-litarskim V12 motorom koji ubrzava od 0-100 MPH za samo 4,7 sekundi.

- Birdman - Bugatti Veyron (2 miliona dolara)

Brajan Kristofer, poznatiji u rep svetu kao Birdman ili Bejbi, već nekoliko decenija je odavno prepoznat kao " Number One Stunna". Najpoznatiji je po osnivanju izdavačke kuće Cash Money Records ranih 1990-ih, koju su činili DJ Mannie Fresh, Juvenille i drugi, kao i reper Lil' Vejn.

Danas, 53-godišnjak ima neto vrednost od 150 miliona dolara, a kada ga ne troši na ultraskup nakit, kupuje blistave automobile. U njegovoj floti fensi automobila je i Veyron Bugatti od 2 miliona dolara - superautomobil sa zastrašujućom reputacijom koji generiše preko 1.000 KS i može da ide od 0-100 za 2,5 sekunde, prema veb stranici Bugatti.

- Semjuel Eto - Aston Martin One-77 (1.6 miliona dolara)

Košarkaši mogu nesumnjivo biti najplaćeniji u svetu sporta, ali to ne znači da i fudbaleri ne dobijaju ogroman komad kolača. Nije tajna da Majkl Džordan i dalje drži titulu najbogatijeg sportiste sveta sa neto vrednošću od 2,2 milijarde dolara, ali prema najplaćenijim sportistima na svetu, argentinska fudbalska legenda Lionel Mesi prednjači, prema Forbsu.

Semjuel Eto je još jedan fudbaler koji je imao fudbalsku karijeru punu zvezda. Kamerunski fudbaler je u jednom trenutku bio jedan od najplaćenijih fudbalera na svetu koji je igrao za Barselonu, pored Ronaldinja i Lionela Mesija. Njegova neto vrednost od 95 miliona dolara priuštila mu je Aston Martin One-77, čija je cena 1,6 miliona dolara. Elegantno, ali moćno vozilo opremljeno je V12 motorom i ima najveću brzinu od 220 mph.

- Stevin Tajler - Hennessey Venom GT Spyder (1.2 miliona dolara)

Ime sledećeg vozila je dovoljno da zastraši čoveka, posebno ako mrzite tamna pića i pauke! Pevač grupe Aerosmith i "Demon vrištanja" Stiven Tajler napunio je 75 godina, ali to ne sprečava hevi metal muzičara da pokrene 7,0-litarski V8 motor Hennessey Venom GT Spyder.

Pravi demon brzine, Venom GT Spider je oborio svetski rekord Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse od 254mph u 2016. sa maksimalnom brzinom od 265,6 mph, što ga čini najbržim kabrioletom na svetu, kako piše Big Boy Toyz. Ova zver visokih performansi može da dostigne brzinu od 0-100 za manje od 2,4 sekunde sa cenom od 1,2 miliona dolara koja odgovara njenoj neverovatnoj snazi.

- Bijonse Nouls - Silver Cloud Rolls Royce (1 milion dolara)

Šta god da Don Repa (Džej Zi, njen muž) vozi sa stilom, kraljica R&B-a mora da prati. Već je bilo priče o Džej Zijevom Majbachu i to limitiranoj seriji. Naravno, Bijonse takođe ne zaostaje sa svojom skupom kolekcijom automobila. Svetski je poznata po svom moćnom vokalu i ponekad žestokim emocijama u svojoj muzici, kao i po glumačkoj karijeri i drugim poslovnim poduhvatima, koji su joj tokom decenija prikupili milione, tačnije 500 miliona dolara.

Sa toliko novca u banci, nezavisno od svog muža, ona može sebi priuštiti da kupi Silver Cloud Rolls-Royce kabriolet iz 1959. vredan milion dolara. Možda nije najbrži automobil na tržištu sa 6,2-litarskim motorom i maksimalnom brzinom od 115 mph, ali kao i njegov vlasnik, moderan je, elegantan i autentičan.

- Kanje Vest - Lamborghini Aventador ($750K)

Kanje Vest je pravi predstavnik kontroverze, voljno ili nevoljno, tokom svoje karijere muzičkog producenta i rep umetnika. On je jedan od najplaćenijih zabavljača sa neto vrednošću od 2,2 milijarde dolara, što je više nego što imaju čak i kolege muzičari Džej Zi i Rijana. Ironično, međutim, on ima najjeftiniji automobil na listi - Lamborghini Aventador, koji je takođe u vlasništvu brojnih drugih poznatih ličnosti kao što su reperi Niki Minaž, Kris Braun, Džastin Biber i mlađa sestra Kardašijan, Kajli Džener.

Razlog za Lambo groznicu bi podjednako mogao biti i zbog njegovih impresivnih performansi pokretanih 6,5-litarskim V12 motorom koji pokreće 769 konjskih snaga i može da se popne od 0-60 mph za 2,7 sekundi, kao i njegove cene, koja je oko 750.000 dolara.

- Džeri Sajnfeld - Porsche 959 (700,000 dolara)

Rođen u Bruklinu, Njujork 1954. godine, Džeri Sajnfeld je postigao značajan uspeh kao komičar, glumac, pisac i producent, a najpopularniji je po sitkomu koji je napravio sa kolegom komi2čarom, piscem i producentom Larijem Dejvidom pod nazivom "Seinfeld".

Džeri će takođe uskoro preći na listu vrednu milijardu dolara sa svojom neto zaradom koja sada iznosi 950 miliona dolara koju je stekao kroz svoj sitkom, spektakularnu prodaju nekretnina i preko 150 automobila koje poseduje. Jedan od tih automobila je Porše 959, koji je komičara koštao 700.000 dolara. Sa savršenim spojem performansi trkačkih automobila i luksuznog komfora, ovaj automobil ultraperformansi ima motor sa dva turbo punjača sa 6-stepenim manuelnim menjačem sa maksimalnom brzinom od 190 mph, piše Car and Driver.

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

02:11

KO RECIKLIRA STAROG DIZELAŠA, DOBIJA 2.000 EVRA ZA KUPOVINU KOLA! Stamatović: Akcija počinje sledeće godine i važi za OVA VOZILA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track