ITALIJANSKI MINISTAR ŽESTOKO OPLEO PO ELEKTRIČNIM AUTOMOBILIMA: Oni su hrpa besmislica koje nameće Evropska unija! SPOMENUO I KINU
Foto: AP, EPA/GIUSEPPE LAMI

oštar stav

ITALIJANSKI MINISTAR ŽESTOKO OPLEO PO ELEKTRIČNIM AUTOMOBILIMA: Oni su hrpa besmislica koje nameće Evropska unija! SPOMENUO I KINU

Auto -

Velika prašina digla se krajem prošle godine kada je italijanski ministar infrastrukture i transporta Mateo Salvini kritikovao planiranu zabranu Evropske unije za nove automobile s motorima s unutrašnjim sagorevanjem od 2035. godine.

- Razgovarao sam sa poverenikom Evropske unije i svojim francuskim i nemačkim kolegama o reviziji zabrane benzinskih i dizelskih automobila od 2035. godine. Moj zaključak je jednostavan: Odluka o zabrani motora s unutrašnjim sagorevanjem nema nikakvog ekonomskog, ekološkog, ali niti društvenog smisla! - izjavio je tada Salvini.

Mateo Salvini
Mateo Salvinifoto: AP / Maurizio Brambatti / ANSA

Ministar infrastrukture i transporta i aktuelni zamenik italijanske premijerke Đorđe Meloni, u utorak je uputio novu otrovnu strelicu prema Briselu, pišu italijanski mediji.

- Električni automobili su gomila besmislica koje nameće Brisel i veliki poklon za Kinu - rekao je Salvini.

električni automobil
foto: Shutterstock

Na izložbi železnice Expo Ferroviaria Salvini je rekao i da vozovi i železnice donose održivost i stvarnu ekološku tranziciju, a ne forsiranje električnih automobila po svaku cenu.

- Zahvaljujem svima onima koji su pravi pobornici ekološke tranzicije. Cilj sigurno nije ostaviti hiljade radnika bez posla u automobilskom sektoru - zaključio je Salvini.

(Kurir.rs/ Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track