NEMILOSRDNE CRNE LISTE AUTOMOBILSKIH GIGANATA: Tom Kruz može samo DA SANJA o ovoj ZVERI, evo ko je još završio neslavno (VIDEO)
Foto: Shutterstock

DŽABA IM UTICAJ I NOVAC

NEMILOSRDNE CRNE LISTE AUTOMOBILSKIH GIGANATA: Tom Kruz može samo DA SANJA o ovoj ZVERI, evo ko je još završio neslavno (VIDEO)

Auto -

Uzalud vam sva slava i novac ako se zamerite nekom zaista velikom. A Bugatti to jeste: jedna od najekskluzivnijih marki automobila na svetu. Tako proizvođač automobila iz Alzasa može da priušti da sam bira svoje kupce, a čak i drži crnu listu onih kojima više nije dozvoljeno da kupe Bugatti.

Navodno, na njoj se mogu pronaći neka istaknuta imena: od bokserske legende Flojda Mejvedera, preko bivšeg svetskog prvaka Formule 1 Džensona Batona, do televizijske zvezde i osnivača X Faktora Sajmona Kauela. No, dok svačija zabrana Bugattija ima veze s činjenicom da su na kraju prodali svoje mesto u redu za kupljene luksuzne automobile - što je praksa koja se Francuzima apsolutno ne sviđa - na vrhu liste je čovek koji još uvek ima svoj Bugatti u garaži: Tom Kruz.

Tom Kruz
foto: VALERIE MACON / AFP / Profimedia

Sporni trenutak

Holivudska megazvezda je 2005. kupila Bugatti Veyron s 1001 KS za više od milion dolara, a potom je hteo da ga ponosno pokaže na premijeri svog filma "Nemoguća misija III".

Cruise je poznat po tome što sve svoje vratolomije izvodi sam, ali u ovom slučaju bi bilo bolje da je neko umesto njega izvršio jedan izuzetno jednostavan zadatak. Naime, danas 60-godišnjak imao je blamantan trenutak na crvenom tepihu. Kada je pokušao da otvori suvozačeva vrata, inače svestrana akciona zvezda nije u tome uspela: trebalo je više od pola minuta dok Kruz nije uspeo da otvori Veyron, a njegova bivša supruga Kejti Holms napokon izađe iz vozila.

Naravno, bio je to dar s neba za brojne paparace, snimatelje i prisutne novinare, dok je Kruz nakon toga morao da pretrpi mnogo podsmeha. Bugattiju to nije bilo nimalo smešno, već je video situaciju kao PR katastrofu. Od tada je zvezda "Top Gun-a" nepoželjna u salonima luksuzne francuske marke. Međutim, Kruz će se nekako nositi s tom tragedijom, jer njegova kolekcija automobila uključuje i razna druga blaga poput Forda Mustanga Saleena S281, Porschea 911 ili oldtajmera Buicka Roadmastera i Chevroleta Corvette C1.

Naravno, čak i Bugatti ima samo ograničen uticaj na privatnu prodaju i teško bi mogao da zabrani da Tom Kruz kod nekog trgovca čak i kupi automobil, ali s obzirom na svoju strogoću, potencijalnom prodavcu tako nešto ne bi bila dobra ideja.

Crne liste nisu ništa novo

Inače, crne liste slavnih automobilskih marki nisu ništa novo. Tako Džastin Biber više ne sme da kupi Ferrari jer je "uvredio" marku napravivši neukusne prerade na svom 458 Italia, a Flojd Mejveder je na crnoj listi i kod Bugattija i Ferrarija jer je - uprkos svom novcu koji ima - za još nešto keša prodavao svoje visoko mesto na listi čekanja, koje ionako dobija zahvaljujući svom zvezdanom statusu.

(Kurir.rs/ Index.hr/ L. S)

Bonus video:

03:45

OVO SU NAČINI KAKO DA ZAŠTITITE VAŠ AUTOMOBIL OD KRAĐE! Eksperti otkrili koje metode lopovi koriste: Evo šta OBAVEZNO DA URADITE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track