DA LI TESLA OBMANJUJE KUPCE? Jutjuber testirao električni kamionet "cybertruck", pa naišao na NEPRIJATNO IZNENAĐENJE (VIDEO)
Foto: Tesla

realna situacija

DA LI TESLA OBMANJUJE KUPCE? Jutjuber testirao električni kamionet "cybertruck", pa naišao na NEPRIJATNO IZNENAĐENJE (VIDEO)

Auto -

Dugoočekivani kamionet "tesla cybertruck" privukao je ogromnu pažnju u celom svetu, kako kontroverznim dizajnom tako i tehnologijom i performansama, ali je sada na prvom ozbiljnijem testu pokazao i svoje "drugo lice".

Naime, jutjuber Kajl Koner napravio je nezvanični test dometa za "tesla cybertruck", a pikap se nije pokazao baš u najboljem svetlu.

On je vozio po auto-putu u Teksasu, a "cybertruck" je uspeo da dostigne oko 80 posto deklarisanog dometa, odnosno oko 410 kilometara, pri prosečnoj brzini od 112 km/h i temperaturi od oko 7 stepeni Celzijusa.

On je vozio "cybertruck" koji je bio 100 posto napunjen dok se nije ispraznio potpuno, a kada je dostigao nizak procenat baterije dovezao ga je na parking tržnog centra, sve dok nije potpuno stao.

U pitanju je bila verzija pikapa sa pogonom na sva četiri točka, a gume su bile "all-season".

Ovo je dobar primer u kom se vidi kako domet u realnim situacijama ne mora uvek biti i onaj koji je deklarisan - mnogo je stvari koje na to utiču, od spoljne temperature do opterećenja.

(Kurir.rs/ B92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track