KUPUJETE AUTOMOBIL? POLICAJAC OTKRIVA KAKO MOŽETE PREPOZNATI DA LI JE UKRADEN: Ova 3 načina su su ključna - dobro obratite pažnju
Foto: Shutterstock

KUPUJETE AUTOMOBIL? POLICAJAC OTKRIVA KAKO MOŽETE PREPOZNATI DA LI JE UKRADEN: Ova 3 načina su su ključna - dobro obratite pažnju

Auto -

Bivši policajac Ben Pearson otkrio je za The Sun četiri ključna načina kako prepoznati ukradeni automobil. Prvo, upozorio je na korišćenje osnovnih ključeva ili nedostatak napredne tehnologije za otključavanje i pokretanje vozila. Po njegovim rečima, većina vrhunskih modela dolazi sa naprednim ključevima ili opremom za pristup koji su sofisticiraniji od običnih ključeva. Stoga, ako vidite luksuzno vozilo koje se pokreće običnim ključem, to bi mogao biti znak za dodatnu pažnju.

Drugi znak koji je Pearson istaknuo su sitna oštećenja na prtljažniku ili na svetlima vozila. Ovo je važno jer neki lopovi ulaze u vozila kroz prtljažnik te bi prisutnost oštećenja mogla ukazivati na pokušaj provale ili krađe.

navigacija, kola, automobil
foto: Shutterstock

Treći način prepoznavanja ukradenog automobila uključuje pažnju na registarske pločice. Pearson je upozorio da prevaranti često zamenjuju registarske tablice ukradenih vozila s tablicama drugih vozila kako bi zamaglili tragove. Stoga, vozila s registarskim pločicama koje izgledaju sumnjivo ili ne odgovaraju tipu vozila trebalo bi da izazovu sumnju.

Konačno, Pearson je skrenuo pažnju na upotrebu prozorskih poklopaca ili suncobrana na svim prozorima vozila.

"Lopovi mogu koristiti prozorske poklopce ili suncobrane na svim prozorima kako bi sprečili promatrače da vide unutrašnjost vozila, što bi se moglo koristiti za skrivanje sadržaja automobila ili ilegalnih aktivnosti", upozorio je bivši policajac.

Kurir.rs/Večernji list/TheSun

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track