Izbor za mis i eko auto godine

Jedan mejl - jedan glas

Izbor za mis i eko auto godine

Auto -
Uz najlepše devojke, po drugu godinu zaredom biće proglašen automobil sa najboljim performansama u odnosu na životnu sredinu
1 / 3

BEOGRAD - Izbor za Internet automobil godine u Srbiji i ove godine upriličen je u organizaciji kompanije "Metro market." Po drugu godinu zaredom, između automobila kandidata, biće proglašen automobil sa najboljim performansama u odnosu na životnu sredinu - EKO automobil godine u Srbiji.

Tu odluku će doneti stručni žiri po striktno utvrđenim kriterijumima, uz podršku Ministarstva saobraćaja, Privredne komore Srbije, Agencije za bezbednost saobraćaja, AMSS - Centra za motorna vozila i Srpske asocijacije uvoznika automobila. Kako navode organizatori, cilj je da se afirmiše trend zaštite životne sredine i naglasi u kom pravcu treba da razmišljaju potencijalni kupci, ali i uvoznici automobila. Ključni kriterijumi biće potrošnja, emisije štetnih materija, mogućnost reciklaže, buka, zapremina motora i snaga motora.

Posetioci specijalizovanog automobilskog web portala netauto.rs, prema sopstvenim kriterijumima glasaće za automobile koji su se pojavili u ovoj godini, a u konkurenciji je 18 modela iz ovogodišnje svetske automobilske produkcije Glasanje će se sprovoditi do 31. januara, po principu jedna e-mail adresa - jedan glas. Od prošle godine podršku pružaju, omogućujući da se preko njih glasa i najposećeniji automobilski sajtovi u Srbiji.

Kao prateća manifestacija, koja automobilima i završnoj ceremoniji dodele nagrade daje posebnu dimenziju, deveti put za redom biće održan i izbor za Mis NetAuto, za koju konkuriše 30 devojaka. Predstavnicima autorizovanih zastupnika marki čiji modeli osvoj titulu EKO automobil 2013. godine u Srbiji i NetAuto 2013 biće uručene statue, autorski rad Radoša Radenkovića, akademskog vajara iz Beograda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track