Novi auris stigao u Srbiju

Novo doba

Novi auris stigao u Srbiju

Auto -
„Auris“ druge generacije automobil je pun vrlina, od kojeg „Tojota“ očekuje mnogo i na domaćem tržištu

Bitka je počela!Iz generacije u generaciju, shodno „Tojotinom“ sloganu, japanski proizvođač trudi se da oslobodi mana odlazeći model i tržištu ponudi bolji i kvalitetniji automobil. Novi „auris“ ne samo što je unapređeniji od modela koji nasleđuje već je i vizuelno radikalno izmenjen. Možemo slobodno reći - na radost mnogih kupaca.Ekipa Kurira bila je na test-vožnji po Vojvodini, čime je „Tojota“ i zvanično počela prodaju novog „aurisa“ u Srbiji. On je znatno agresivnijeg i uverljivijeg izgleda, u skladu s novom dizajnerskom filozofijom, za čak 5,5 centimetara niži, skoro 70 kilograma lakši, bogato opremljen, živahniji i precizniji u vožnji. Novi „auris“ ozbiljno se naoružao i spreman je za žestoku bitku u C segmentu.Vozili smo najsnažniji model, 1,6-litarski „valvematik“ benzinac sa 132 konjske snage, šestostepenim manuelnim menjačem i ekskluzivnim staklenim krovom „skajvju“ (Skyview). Utisci su više nego pozitivni, pogotovo što smo pre toga poterali stari model. Kvalitet materijala je poboljšan, a izolacija je odlična. Enterijer je sada znatno lepši i više nije pomalo dosadan kao pre. Koža kojom su obloženi volan i ručica menjača veoma je kvalitetna i prosto se lepi za šake.Najsnažniji benzinac u različitim uslovima vožnje pokazao se prilično uverljivim, a prosečna potrošnja zbog nešto žustrijeg tempa bila je malo veća u odnosu na fabrički deklarisanih 6,1 litara na 100 kilometara. Neravnine na putu uspešno pegla, a ponašanje u krivinama i osećaj za volanom su mnogo bolji.

Pet vrsta pogonaNovi „auris“ pokreću dva benzinca, 1,33 dual VVT-i sa 99 konja i 1,6 valvematik sa 132 KS, dva dizel agregata, 1,4 D-4D sa 90 KS i 2,0 D-4D DPF, koji broji 124 konjske snage. Tu su i hibridni od 1,8 litara sa 136 KS. U „Tojoti“ posebno ističu unapređenu ekonomičnost novih motora i smanjenu emisiju štetnih gasova.

TOJOTA AURIS 1,6 BALVEMATIKMotor: četvorocilindričniZapremina: 1.598 kubikaSnaga: 132 KSMomenat: 160 Nm, 4.400 o./min.Maks. brzina: 200 km/hUbrzanje: 0-100 km/h: 10 sPotrošnja: 6,1 l Masa: 1.270 kgPrtljažnik: 360 lOsnovni model: 14.200 evra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track