Specijalna ponuda Tojote na Salonu automobila
Foto: KURIR

Specijalna ponuda Tojote na Salonu automobila

Auto -
Aktuelni modeli "ajgo" i "avensis", kao i prethodna genaracija modela auris, verso i RAV4, po specijalnim cenama

BEOGRAD - U toku Salona automobila na snazi je specijalna ponuda ograničene količine "Tojotinih" vozila sa lagera. U ponudi su aktuelni modeli "ajgo" i "avensis", kao i prethodna genaracija modela auris, verso i RAV4, po specijalnim cenama. Sva vozila imaju pet godina garancije bez ograničenja i pet godina su pokrivena "Tojotinom" Euroker pomoći na putu.- Prošle su pune dve godine od kada smo se videli na ovom istom mestu. Dovoljno vremena da se uradi mnogo, da se sumira postugnuto, ali i da postavimo nove ciljeve. Do sledećeg salon automobila. Podsetio bih vas da se beogradski salon, kao bijenalna manifestacija, svrstava rame uz rame sa najvećim salonima automobila u Evropi, kao što su pariski i frankfurtski Salon. Shodno važnosti manifestacije, iskreno se nadam da će i u buduće beogradski Salon nastaviti da živi u istom ritmu. Šta se izdešavalo u prethodne dve godine? Toyota je, pre svega, povratila ulogu lidera na globalnom tržištu. Iako liderstvo nikada nije bio Toyotin primarni cilj, ono je posledica odlične prodaje dobro osmišljenih novih modela automobila. Vrhunski kvalitet, dugotrajnost i pouzdanost bez konkurencije su i dalje premise našeg brenda - rekao je Boban Radojičić, direktor kompanije "Tojota Srbija".

- Bez obzira na kretanje tržišta i ekonomski trenutak u kojem se nalazimo, "Tojota" se temeljno pripremila za nastup na ovogodišnjem salonu automobila. Za sve posetioce salona, za naše sadašnje i buduće kupce, premijerno smo izložili nekoliko glavnih modela kao i celokupnu gamu aktuelnih modela - kaže Radojičić.RAV4Odmah nakon evropske premijere na ženevskom Salonu automobila, održanom pre nepunih mesec dana, predstavljamo srpskom tržištu ikonu Toyote, potpuno novi RAV4. Od 1994 godine, kada je Toyota lansirala RAV4 prve generacije i time praktično izmislila potpuno nov segment na tržištu, kompakt SUV, pa do danas, prodato je čak 4,5 miliona vozila u 150 zemalja širom sveta. To neosporno potvrđuje da je RAV4 globalni auto, koji je sa svakom novom generacijom podizao standarde i obarao rekorde u prodaji. RAV4 četvrte generacije je strastveno dizajniran i pažljivo konstruisan, spreman da odgovori na potrebe najzahtevnijih vozača. Snalažljiv na off road-u, beskompromisan da asfaltu, po brojnim karakteristikama RAV4 je danas vodeći automobil u svojoj kategoriji. Sigurni smo da će RAV4 četvrte generacije nastaviti tradiciju prethodnih i biti najprodavaniji RAV4 do sada.

AURISNakon evropske premijere na pariskom Salonu automobila održanom krajem prošle godine i predstavljanja srpskom tržištu nešto više od mesec dana, novi Auris premijerno je izložen i na beogradskom Salonu. Ovo je Auris druge generacije, ali prvi automobil u C segmentu koji svoju tržišnu premijeru ima istovremeno sa tri različita agregata. Toyota ponosno predstavlja Auris sa benzinskim, dizel i hibridnim motorom. Koliko je Auris uspešan model, pokazuje činjenica da je u prva dva meseca ove godine prodaja u C segmentu u Evropi opala za 12%, dok je prodaja novog Aurisa porasla za 32% u odnosu na isti period prethodne godine. Taj porast prodaje još je značajniji ako naglasimo da je prodaja Aurisa sa hibridnim pogonom tokom prva dva meseca skoro premašila polovinu godišnjeg plana. Udeo prodaje hibrida u evropi je 50%, što jasno pokazuje kakva su razmišljanja evropskih kupaca i vlada u evropskim zemljama kada su u pitanju vozila koja ispunjavaju rigorozne ekološke standarde.VERSOVerso je prvi Toyotin kompletno evropski projekat. Premijerno je prikazan 2002. godine, razvijan i namenjen je isključivo evropskom kupcu. Model koji danas premijerno izlažemo na beogradskom Salonu automobila je restilizovana druga generacija.Redizajn je urađen u Toyotinom dizajn centru u Francuskoj. Promene su izvršene na preko 470 pozicija, od kojih se 60% odnosi na dizajn a 40% na unapređenje voznih karakteristika, dinamike, udobnosti i uživanja u vožnji.Verso je primer novog, dinamičnijeg, upečatljivijeg i emotivnijeg dizajna, koji je u skladu sa ostatkom Toyotine game, Yarisom, Aurisom, Avensisom i RAV-om 4.GT86U skladu sa novim pristupom, prilikom dizajniranja modela koji je uveo predsednik Toyota Motor Korporacije, Akio Toyoda, koji označava „POVRATAK STRASTI", Toyota od prošle godine ima i potpuno nov sportski model GT86.GT86 na savršen način otelotvoruje legendarnu trkačku istoriju Toyote, koja seže sve do 60-tih godina prošlog veka i modela Sports 800, prvog vozila sa napred postavljenim bokser motorom i pogonom na zadnjim točkovima. Legendarna Toyota 2000GT, sa klasičnim stilom trkačkog automobila je bila dizajnerski uzor, dok su vozačke karakteristike ravne čuvenoj Toyoti AE 86, koja je imala reputaciju automobila stvorenog za uživanje u vožnji. GT86 je nasledio najbolje od svojih legendarnih predaka i vratio strast Toyoti, ono što je mnogima nedostajalo tokom prethodne decenije. GT86 je automobil za strastvene vozače i sve one koji uživaju u vožnji uz beskompromisne vozne karakteristike.To su bili naši noviteti na ovogodišnjem Salonu automobila. Naravno, pored premijera, posetiocima predstavljamo kompletnu aktuelnu gamu Toyotinih vozila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track