POVRATAK IKONE: Koncept Opel Monca

Predstavljamo

POVRATAK IKONE: Koncept Opel Monca

Auto -
Sportsmen „Munja“ se vraća trkačkoj tradiciji. Pogon koncepta je na zadnjoj osovini, nadamo se da će tako ostati na serijskom modelu

Pogled u budućnost iz Riselshajma.Da, u „Opelu“ ne sede skrštenih ruku, potvrđuje najnoviji koncept pod nazivom „monca“! Svetska premijera atraktivne „munje“ očekuje se na Sajmu automobila u Frankfurtu (12-22. septembar), a do sada je samo delimično otkrivena javnosti, tek da „zagolica“ ljubitelje četvorotočkaša.Prema onome što se može videti, „monca“ je rezultat evolucije „Opelovog“ prepoznatljivog „skulpturalnog“ dizajna i očigledno predstavlja dizajnerski pravac koji će definisati izgled budućih modela poznatog nemačkog proizvođača, ali i više od toga. To je potvrdio i dr Karl-Tomas Nojman, izvršni direktor „Opela“.- Svi naši ciljevi sadržani su u konceptu „monca“. Ovaj automobil je studija koja će imati dugoročan uticaj na sledeću generaciju naših modela - otkriva Nojman.I najvažnije - pogon dolazi sa zadnjih točkova. Čari vožnje na nož su bez alternative za oktanske zavisnike. Nije bezbedno za početnike, ali za one sa stažom na stazi zabava neće prestajati.Prema tvrdnjama čelnika „Opela“, koncept „monca“ fokusira se na dve glavne teme - efikasnosti i povezanosti.- „Monca“ treba da demonstrira efikasnost svojom konstrukcijom i upotrebu savremenih materijala, kao i aerodinamičnost i revolucionarna pogonska rešenja. Ona će uvesti revolucionarne tehnologije i kad je multimedija i povezanost u pitanju - kažu u „Opelu“.

Tradicija se nastavljaNova „monca“ predstavlja svojevrstan omaž popularnom istoimenom kupeu koji se proizvodio između 1978. i 1986. godine. Interesantno je da je „monca“ bila prvi automobil opremljen digitalnim displejom na instrument-tabli. Inače, „Opel“ svojim novim konceptom nastavlja tradiciju prikazivanja vizionarskih studija na međunarodnim sajmovima automobila koji je počeo još 1965. kada je predstavljen fantastični „eksperimental GT“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track