MUČITE MUKU SA ALERGIJOM: Evo šta treba da konzumirate i problemi će nestati!
Foto: Profimedia

savet stručnjaka u lečenju alergije

MUČITE MUKU SA ALERGIJOM: Evo šta treba da konzumirate i problemi će nestati!

Život -

Proleće je period kada se javljaju alergije na polen, pa mnogi ljudi muče muku sa curenjem nosa, bolnim i natečenim očima i kašljem.

Dok je najvažnije konsultovati se sa doktorom koji će vam prepasiti odgovarajuću terapiju za alegiju, stručnjaci tvrde da konzumiranje manuka meda može da vam pomogne u borbi sa simptomima.

Trejsi Lokvud, registrovani dijeteričar koji živi i radi u Njujorku, otkriva da MGl (metilgoksid), supstanca koja je pronađena u manuka medu može biti izuzetno korisna za osobe koji imaju problema sa curenjem nosa, koje se javlja kao posledica polenske alergije.

foto: Profimedia

"Aktivni sastojak metilgoksid pokazao se efektivnim alergijska oboljenja sluznice nosa, što je jedan od najčešćih simptoma", kaže Trejsi za portal "Well + Good".

Metilgoksid, koji se nalazi u manuka medu, može biti efikasan tretman za upalnu sluznicu nosa, bez obzira da li se radi o prehladi, gripu, alergijama ili respiratornoj infekciji.

Osim toga, kašika ovog meda može da vam pruži još zdravstvenih benefita.

"Manuka med može da ubije bakterije u našim telima, koristi se i za lečenja opekotina i rana, kao i tretman protiv akni", zaključuje nuticionista.

foto: profimedia

Kurir.rs/WellGood/Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track