IMA 29 GODINA I 9 PUTA JE UMRO: 45 minuta su ga vraćali u život, a lekari su u ŠOKU kako je još živ (VIDEO)
Foto: Printscreen

SRČANA MANA

IMA 29 GODINA I 9 PUTA JE UMRO: 45 minuta su ga vraćali u život, a lekari su u ŠOKU kako je još živ (VIDEO)

Život -

Džejmi Pul živi sasvim normalan život, ima 29 godina, ali se od ostalih vršnjaka razlikuje po tome što zbog srčanog zastoja njegovo srce može da prestane da kuca.

Taj zastoj može da traje i po 8 sekundi, a on se toliko izveštio u tome, da sada može da predoseti kada će mu se dogoditi sledeći napad.

Džejmi Pul je do sad "umro" 9 puta, čak su i sami lekari iznenađeni kako uspeva da se probudi svaki put. To mu se prvi put desilo kada je imao 20 godina, lekarima je trebalo 45 minuta da ga "ožive".

Tada je nedelju dana bio u komi. Džejmi ima urođenu hipertrofiranu kardiomiopatiju, što je genetsko oboljenje srca. Ovo stanje izaziva da srčani mišić postane otečen i uvećan, što izaziva komplikacije.

"Znam kada će se to desiti. Osećam mučninu, vrti mi se. Živim normalan život i svakog momenta mogu da padnem mrtav", priča sasvim mirno o svom životu.

"Imao sam 20 godina kada sam pao mrtav i trebalo je 45 minuta da me vrate u život. Probudio sam se nedelju dana kasnije", ispričao je Džejmi i naglasio da može da padnje mrtav bilo kad.

Džejmi čak ima ugrađen i mali defibrilator u grudima, koji treba da mu pomogne kada dođe do zastoja u radu srca.

Kardiolog dr Amanda Varnava je preporučila Džejmiju da se kloni vežbanja i uzbuđenja, ali on želi da živi kao svi njegovi vršnjaci, zbog čega često ignoriše njene savete. Zbog ovog retkog stanja, Džejmi je svakodnevno u opasnosti.

Kurir.rs/Foto Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track