KUPAC JOJ JE REKAO DA NIJE LEPA DA BI RADILA U ROBNOJ KUĆI: To je devojku (20) potpuno UNIŠTILO, ali je ubrzo svima postala INSPIRACIJA! (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram

NEPRIJATNO

KUPAC JOJ JE REKAO DA NIJE LEPA DA BI RADILA U ROBNOJ KUĆI: To je devojku (20) potpuno UNIŠTILO, ali je ubrzo svima postala INSPIRACIJA! (FOTO)

Život -

Kada je jedan kupac dvadesetogodišnjoj devojci rekao da nije dovoljno lepa da bi radila u robnoj kući, Džud Dankan koja pati od psorijaze bila je šokirana, a onda i potpuno psihički uništena.

Nakon neprijatnosti ona je sada odlučna u borbi protiv predrasuda u vezi obolelih od psorijaze, zbog čega je javno govorila kako bi podigla svest o toj bolesti kože.

Prema njenim rečima, tek je nedavno razvila psorijazu, iako joj nije dijagnostifikovana. Kada ju je nepristojni kupac počastio komentarom imala je tek malu mrlju na licu. Kupac ju je pitao šta je to, a nakon što je ona ignorisala pitanja, rekao joj je: "Mislio sam da moraš biti lep da bi ovde radio."

"Komentar me uništio, Bila sam toliko šokirana da bi mi to neko rekao to u lice. Mučilo me je to dugo", rekla je Džud.

Psorijaza je nju pogodila iznenada bez upozorenja. Doduše, tokom tinejdžerskih godina patila je od urtikarije, različitih osipa, impetiga, šindre i virusnih infekcija.

"Samo se pojavila jedan dan na licu. Započelo je kao mala mrlja veličine kovanice na čelu te narasla toliko da je prekrila većinu čela s dodatnim mrljama na obrazima, temenu, području genitalija i stomaku. S vremena na vreme ju je svrbelo, ali većinu vremena ne svrbi. Samo je crveno, upaljeno i ljušti se. Mnogo gore izgleda nego što jeste", rekla je Džud.

Uz one proizvode koje joj prepiše doktor, ova mlada devojka koristi i dodatne redovne kozmetičke proizvode kako bi negovala kožu. Džud kaže da se učinak nekih proizvoda može promeniti kako koža zbog psorijaze postane osetljivija. Redovna kozmetika joj pomaže u ublažavanju crvenila i ljuskastog izgleda, ali nema moć čišćenja kože ili smanjenja mrlja.

Potrebno je otvoreno govoriti o psorijazi kako bi se uklonila stigma.

"Ponekad pomaže da se osećate bolje samo kada znate da niste jedina osoba koja to proživljava. Takođe, to uklanja stigmu s psorijaze. Što više ljudi budu govorili o autoimunoj bolesti, podizali svest i edukovali ljude koji nemaju psorijazu tim bolje", smatra ona.

Kurir.rs/Mirror, Foto: Printscreen/Instagram

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track