NAŠ SIN SE SMEJAO 17 SATI DNEVNO, MISLILI DA JE VESELJAK: Kikotao se od samog rođenja, a onda je došla patronažna sestra i rekla nam JEZIVU istinu (VIDEO)
Foto: Printscreen

Imao je napad

NAŠ SIN SE SMEJAO 17 SATI DNEVNO, MISLILI DA JE VESELJAK: Kikotao se od samog rođenja, a onda je došla patronažna sestra i rekla nam JEZIVU istinu (VIDEO)

Život -

Roditelji malenog Džeka uopšte nisu bili zabrinuti jer se njihov sinčić smejao i do 17 sati dnevno. Verovali su da je jednostavno srećan i veseo, ali ispostavilo se da je zapravo bio ozbiljno bolestan.

Ed i Džema Jang iz Somerseta mislili su da je njihov sinčić mali veseljak koje se neprestano kikoće od samog rođenja. Ali onda su shvatili da napadi smeha ne prestaju.

'Kada smo shvatili da se dete smeje bez prestanka, poput pokvarene ploče, posumnjali smo da nešto nije u redu. Osećala sam veoma loše kada me je patronažna sestra upozorila da nešto nije u redu. Trebalo je kao majka da to primetim pre nje, a nisam", istakla je Džema, dodajući da nije bilo odmora od njegovog smejanja, i da ponekad niko u kući noćima nije spavao zbog toga.

Takođe, ova Britanka objasnila je i da se dečak u svim drugim aspektima dobro razvijao - neprestano smejanje nije ometalo razvoj njegovog govora, normalno je jeo, hodao, funkcionisao je kao i svako drugo dete...

Kada su konačno odveli Džeka na lekarski pregled, doktor je ustanovio da je ovaj smeh prouzrokovan hamartomom hipotalamusa, retkim benignim tumorom koji uzrokuje epileptične napade koji podsećaju na smejanje.

"Istovremeno nam je laknulo što smo napokon saznali o čemu je reč, ali bili smo i uplašeni jer nismo znali kako će se sve završiti", ispričala je majka.

Dečak je stavljen na listu čekanja za operaciju, a u operacionu salu je ušao u junu 2016. godine. Operacija je trajala 10 sati.

"Gledati kako Džeka odvode na operaciju - bio je to najgori trenutak mog života. Nikada mi se ruke nisu toliko tresle. Ipak, kada sam ga posle operacije čula da se normalno smeje, to je bio neverovatan osećaj", kazala je gospođa Jang, čiji život se vratio u normalu.

Džek je danas potpuno zdrav i ništa mu ne fali.

"On nas sve uveseljava svojim šalama. Odlučila sam da ispričam ovo zbog drugih roditelja čija deca možda pate od istog stanja. Želim da znaju da ipak postoji izlaz i da stvari mogu da se poprave", zaključila je Džema.

Lekari su porodici objasnili da se takvi napadi javljaju kod jednog deteta na svakih hiljadu, i da takvo stanje mozga izaziva nagle izlive energije koji se dalje pretvaraju u smeh, ali i plač.

Kurir.rs/Miror/Foto Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track