Vodič kroz Exit festival

Vodič kroz Exit festival

Exit 2018 -
Jedinstven muzički doživljaj - festival Egzit počinje nastupom čuvenog producenta Nila Rodžersa i njegovog originalnog benda „Chic“

Svečano otvaranje festivala počinje večeras u 20 časova na Mejn stejdžu uz hor „Viva Vox“, zatim Marčela i Iskaz, te uz nesvakidašnju ceremoniju koju će izvesti međunarodne performans trupe „Area 51“, „Arcadia“ i domaće „Alternacija“ i „Duplo Dno“.

Oni će ispričati priču o energiji, o ljubavi i r:evoluciji, što je i slogan ovogodišnjeg festivala. Večerašnje zvezde Egzita biće Nil Rodžers i sastav „Chic“, koji će izvesti svoje poznate pesme, kao i brojne hitove iz osamdesetih godina koje su proslavile druge izvođači, a za koje je zaslužan Rodžers.

Inače, završni radovi oko glavne bine, koja je dugačka više od 30 metara, finiširani su juče, a najavljuje se da će publika moći da uživa u do sada najboljem ozvučenju i rasveti, koja će se svaki dan kompletno menjati, pa će i sam stejdž svaki dan izgledati potpuno drugačije.

Ove godine imaćemo priliku da čujemo uživo „Atoms For Peace“, iza kojeg stoji Tom Jork, frontmen sastava „Radiohead“, pojačan Fliom iz benda R.C.H.P., a Nik Kejv prvi put dolazi na tvrđavu sa „Bad Seeds“ i novim albumom.

Dejvid Geta će doneti na Dens arenu do sada neviđenu produkciju i specijalan nastup, reper Snup Dog dolazi ne samo s novim albumom već i s novim pseudonimom - Snup Lajon.

„The Prodigy“ ponovo će razdrmati publiku, a još mnogo poslastica očekuje ljubitelje različitih žanrova u naredna četiri dana.

Tokom ovih pet dana, Egzit će ugostiti 357 izvođača na 20 bina i posetioce iz više od 60 zemalja sa svih kontinenata koji su već pristigli u najveći vojvođanski grad.

Foto: exitfest.org Mapa grada.
Foto: exitfest.org Mapa grada.

Kartica umesto tokena

Piće na Egzitu, umesto tokenima, plaća se novim „cashless“ sistemom. Posetioci će uplatiti novac na karticu i poručivati. Za aktiviranje kartice dovoljno je samo 100 dinara. Na Tvrđavi možete kupiti sokove, pivo, vino, vodu, hranu i suvenire. Hrana u „Fudlendu“ i suveniri u „Egzit šopu“ plaćaju se dinarima. U „Fudlendu“, uz domaće i kineske hrane, može se kupiti i vegetarijanski obrok.

Foto: exitfest.org Mapa Exit sela
Foto: exitfest.org Mapa Exit sela

Česme s vodom nisu za piće

Na Tvrđavi nema česmi s vodom za piće. Flaširana voda može da se kupi na šankovima, a unošenje vode i bilo kog drugog pića i hrane je zabranjeno. Nije dozvoljeno unošenje staklenih i metalnih predmeta, nijedne vrste oružja i nijedne vrste lekova i psihoaktivnih supstanci.

Zamena vaučera

Zamena vaučera za narukvice za kupce ulaznica će se obavljati na prošlogodišnjoj lokaciji (Preradovićeva ulica u Petrovaradinu), preko puta glavnog kolskog ulaza na Tvrđavu u sledećim terminima: utorak od 10 do 20 časova, sreda od 12 do ponoći i ostalim danima od 18 časova do 3 sata ujutro.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track