NIKAD VIĐENA SITUACIJA U KVIZU MOZAIK: Izjednačili na samom kraju, posle čak dva produžetka proglašen pobednik - Ivan Gavrilović
Foto: Kurir TV

KURIR TELEVIZIJA

NIKAD VIĐENA SITUACIJA U KVIZU MOZAIK: Izjednačili na samom kraju, posle čak dva produžetka proglašen pobednik - Ivan Gavrilović

Jesenji TV program -

Petog dana drugog ciklusa Mozaik kviza, pobednik iz prošle epizode Mladen Mitrović, ovog puta sa mesta crvenog takmičara dočekao je suparnika Ivana Gavrilovića iz Kraljeva.

Na početku je usledilo predstavljanje, a voditeljka kviza pitanjem o hobiju i slobodnom vremenu pokušala je da ih opusti pred "boj".

"Košarka, film, književnost, ništa zanimljivo", odgovorio je on i dodao da su sva ta izmiksana znanja dovoljna da može nešto da uradi u kvizu.

Ivan, elektrotehničar, pozdravio je svoje kolege i naglasio da ima bogato, višegodišnje iskustvo u kvizovima.

Mozaik kviz
foto: Kurir TV

Da mu je to iskustvo pomoglo, videlo se već u prvoj igri Nizovi, u kojoj je osvojio 14, za razliku od Mladena koji je ostao na šest poena.

U drugoj igri Daj mi slovo zadržali su isti tempo, pa je Ivan samo povećao prednost - sa 36 naspram 22.

U sledećoj igri Abakus, sa matematičkim osnovnim operacijama, takmičar na plavoj poziciji Ivan još više se rezultatima udaljio od "crvenog" igrača..

Mozaik kviz
foto: Kurir TV

Sa 53 boda za Ivana i 25 za Mladena, započela je četvrta igra Štafeta. U ovoj igri predaje štafete, u kojoj igrači zadaju reč na osnovu poslednjeg slova, obojica su napravili niz sa slovom I.

"Terati, točiti, imati, ignorisati, igrati, ispaštati, inatiti, izuzimati...", završio se niz, koji Ivan završio bez reči, pa su svi njegovi poeni prešli protivniku Mladenu. To mu je donelo blago napredovanje na tabeli, od 38 poena, naspram 53.

Putovanje po svetu u igri Magelan donelo je isti broj bodova obojici takmičara, a rezultat je iznosio 62 za Mladena, odnosno 77 za Ivana.

Mozaik kviz
foto: Kurir TV

Pretposlednja, šesta igra Do vrha Mladenu je donela zadatak da poveže zanimanja i imena poznatih žena, što je on sjajno izvršio osvojivši 20 poena. Njegov protivnik trebalo je poveže nazive književnih dela i njhove autore, za šta je dobio deset poena.

U finiš kviza ušli su krajnje neizvesno, sa 82 poena za crvenog i 87 poena za plavog takmičara.

Kurir igra donela je prednost Mladenu i nikad viđenu situaciju, izjednačenje u samom kraju kviza. Sa po 100 poena, morali smo da produžimo igru i vratimo se u Daj mi slovo. Posle prvog produžetka, broj osvojenih poena opet je bio identičan, pa je došlo do nove igre u kojoj je Ivan došao do reči sa više slova i pobedu u ovoj epizodi.

Danijela Pantić Conić
foto: Kurir TV

Domaćica kviza Danijela pantić Conić podsetila je na nagradni fond od 300.000 dinara i putovanje za pobednika serijala i 100.000 dinara i nagradno putovanje za drugoplasiranog takmičara.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track