01:04

NAPRAVITE PROFI ĆUFTE I ŠPAGETE KAO ITALIJANI: Raša odao kulinarsku tajnu, OVO ih razlikuje od BALKANSKIH MESNIH KUGLICA

šef raša

NAPRAVITE PROFI ĆUFTE I ŠPAGETE KAO ITALIJANI: Raša odao kulinarsku tajnu, OVO ih razlikuje od BALKANSKIH MESNIH KUGLICA

Jesenji TV program -

Domaćice koje vole italijansku kuhinju posle emisije Majke i snajke umeće da naprave ćufte sa špagetama bolje nego u filmovima Dobri momci ili Kum.

Kuvar i domaćin šoua Raša je na početku pripreme jela otkrio da je razlika između balkanskih i italijanskih ćufti u tome što se prve odmah kuvaju u sosu, dok druge treba prethodno propržiti na ulju da uhvate koricu.

Prvo se priprema smesa za meso.

ćufte
foto: Kurir TV

"Iseckamo jedan čen crnog luka, zatim peršunov list, malo bibera i soli, promešamo, ulupamo jedno jaje, dodamo 300 grama mlevenog mesa i malo prezli", podelio je svoj recept Raša.

Pošto se ćufte stave na ulje, može se pristupiti kuvanju špageta. Njih treba dodati u provrelu vodu i kuvati ih dva minuta kraće u odnosu na preporuku sa ambalaže.

ćufte
foto: Kurir TV

"Na 100 grama paste ide litra vode. Špagete spustite, nikako ih ne lomite, to ne. Ja volim al dente pastu, to znači na zub, da nije raskuvana. Kada je dovoljno skuvana, iscediti je i nikako je ne polivati hladnom vodom da se ne bi prekinuo postupak. Staviti bosiljak, malo maslinovog ulja i malo rendanog parmezana", otkrio je šef Raša.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track