SAHRANJEN VELJA PAVLOVIĆ: Novinar ispraćen na večni počinak uz pesmu grupe Rolling Stones
Foto: Nemanja Nikolić

Zbogom

SAHRANJEN VELJA PAVLOVIĆ: Novinar ispraćen na večni počinak uz pesmu grupe Rolling Stones

Kultura -

Novinar Velimir Velja Pavlović (1953-2022), autor kultnih emisija "Nivo 23" i "Duhovnici", sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Legenda radija i televizije Studio B, koji je nastavio tamo gde su stali Duško Radović i Đoko Vještica, preminuo je 2. februara, nakon duge i teške bolesti, u 69. godini u Beogradu.

Novinar je sahranjen uz numeru čuvene grupe Rolling Stones - (I Can't Get No) Satisfaction.

1 / 19 Foto: Nemanja Nikolić

Patrijarah Porfirije održao je dirljiv govor, a potom je pročitan nekrolog Svetislava Basare.

Sahrana, Velimir Pavlović, Novo groblje, Patrijarh Porfirije
foto: Nemanja Nikolić

"Došli smo da se pomolimo za našeg brata Velju. Možemo reći da je čitava kultura kroz njegove oči i uši mogla da čuje smisao i tajnu svog postojanja. Čovek koliko bio moćan ne može da pređe granicu istorije i metaistorije. Velja je znao da pokida te granice. Imao je taj dar da živi s Bogom. Znao je Boga, ne znanjem, već iz susreta s njim. Bio je svestan da ne može sve sam. Znao je sve to naš tihi i skromni brat Velja, jer je imao istinsku veru u postojanje sile koja svetom upravlja. Poznavao je Boga kao Boga ljubavi kroz Hrista i zato je bio toliko širok. Danas smo tužni ali gledajući sebe i večnost Veljinim očima moramo biti ispunjeni nadom. On se sad nalazi u naručju Boga. Možda je danas tužan. Znajte da je njegova molitva uz vas. Neka gospod da Velji carstvo nebesko, a mi ćemo se moliti za njega. Neka mu podari život večni a nama utehu", govorio je srpski partrijarh.

1 / 18 Foto: Nemanja Nikolić

Velja će biti sahranjen pored Borisa Komnenića, u grobnici Džeja Ramadanovskog.

Opelo služi patrijarh srpski Porfirije koji je s novinarem bio dugogodišnji prijatelj. Studio B organizovaće i komemoraciju u Skupštini grada, kada se za taj skup steknu epidemiološki uslovi.

Sahrana, Velimir Pavlović, Novo groblje
foto: Nemanja Nikolić

Mnogi su doneli bele ruže i izjavili saučešće ćerki, a od poznatih došli su Petar Janjatović, Svetislav Basara i Zoran Kostić Cane.

Porodica Pavlović i Studio B zahvaljuju svima koji povodom nenaknadivog gubitka izražavaju saučešće.

Sahrana, Velimir Pavlović, Novo groblje
foto: Nemanja Nikolić

Kurir.rs

Bonus video:

00:30

Aleksandar Gajsek govor

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track