KALINIĆ U BANJALUCI: Glumac na kafi kod ministarke kulture, a SVE IMA DIVNU POZADINU
Foto: Ustupljene fotografije

saradnja

KALINIĆ U BANJALUCI: Glumac na kafi kod ministarke kulture, a SVE IMA DIVNU POZADINU

Kultura -

Ministarka prosvete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić razgovarala je sa poznatim glumcem i televizijskim voditeljom Milanom Kalinićem, koji je kao gost u Banjaluci izveo svoju monodramu.

Milan Kalinić
foto: Ustupljene fotografije

Bio je to svojevrsni poklon damama za Dan žena. U neformalnom razgovoru, uz kafu, Trivićeva i Kalinić pričali su o brojnim temama, posebno o kulturi i glumi. Ona je objasnila Kaliniću da je na nedavnom sastanku sa ministricom kulture i informisanja Republike Srbije, Majom Gojković razgovarala o saradnji dva ministarstva u oblasti kulture, posebno filmske produkcije koja je apostrofirana kao strateški važna za Republiku Srpsku i Srbiju.

Marko Pipić, Dara iz Jasenovca
foto: Aleksandar Letić

- Već smo razgovarali o saradnji u oblasti koprodukcije filmova jer je u Republici Srpskoj u fazi usvajanja Zakon o audiovizualnim delatnostima. Kroz podsticaje produkcijskim kućama radićemo na zajedničkim projektima, posebno onim od nacionalanog značaja. Podsećam da je još prošle godine svetlo dana ugledao film Gage Antonijevića "Dara iz Jasenovca", a uskoro počinje snimanje novog filma "Djeca Kozare" u režiji Lordana Zafranovića – izjavila je Trivićeva.

Natalija Trivić želi da i ubuduće na kafu pozove mnoge značajne glumce regiona, kako bi ih u neformalnom razgovoru upoznala sa svojim planovima. Njena želja je da svi zajedno krenu u realizaciju koprodukcijskih filmskih projekata.

Milan Kalinić
foto: Ustupljene fotografije

Kurir.rs

Bonus video:

06:47

Milan Kalinić otvorio dušu, progovorio o supruzi i MENTALNOM ZDRAVLJU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track