KO JE MILUTIN IZ BLOKA 27: Gine već u prvoj epizodi, a njegov sin razrešio je MISTERIJU KAKO JE ZAVRŠIO U SERIJI
Foto: Dunja Dopsaj, Damir Dervišagić

tribina u domu omladine

KO JE MILUTIN IZ BLOKA 27: Gine već u prvoj epizodi, a njegov sin razrešio je MISTERIJU KAKO JE ZAVRŠIO U SERIJI

Kultura -

Tribinska sala Doma omladine Beograda bila je mala da primi sve koji su došli na tribinu "Gnevni filmovi: Blok 27 i tajne Novog Beograda".

Serija Blok 27
foto: Firefly Production

Reditelji Momir Milošević i Milica Tomović, scenarista Ivan Knežević i glumci Ivana Mladenović i Aleksandar Gligorić, kao i mladi glumci, izneli su svoje utiske o seriji nakon premijernog prikazivanja na Superstar televiziji.

- Svi me pitaju šta će biti dalje. O hororu kao žanru nisam znao previše, a o tinejdžerima još manje. Rešio sam onda da to bude priča o sukobu generacija i problemu koji mi nasleđujemo od roditelja. Kod Momira Miloševića je sve postojalo u njegovom kratkom filmu "Videćeš večeras" i nametnulo se da cela serija bude horor - objasnio je kreator Ivan Knežević.

Ivan Knežević, Serija Blok 27
foto: Firefly, Dunja Dopsaj

Popularna serija "Blok 27", koja je nastala u saradnji Telekoma Srbija i produkcije "Fajerflaj", osvojila je srca publike i odvela je u neverovatan svet. Zaplet ove uzbudljive priče počinje jedne noći nakon treninga kad četrnaestogodišnji Rastko, uzoran đak i sportista, nestane u blokovima Novog Beograda. Njegova sestra bliznakinja odlučuje da sama pronađe brata, a on je nestao u bloku koji zapravo ne postoji. Intrigantna priča je učinila da se serija nađe među najtraženijim pojmovima na Vikipediji u Srbiji u prethodnim danima, ali i da u klipovi na Tiktoku ima više od 12,5 miliona pregleda.

Momir Milošević
foto: Damir Dervišagić

Reditelj Momir Milošević otkrio je da je ponovo u "Bloku 27" zaigrao njegov otac Dušan, koji je sjajno dočarao Milutina.

- Kad se moj otac šeta kroz blokove, to mi je uvek delovalo zastrašujuće. Ljudi su mislili da mi je deda kad sam imao 10 godina. Ide polupocepan, visok i jednostavno odaje takav utisak. On je na snimanju malo previše uzeo da glumi... Šalio sam se da ću ga pustiti da skoči i ubiti, a da ćemo sve snimati sa tri kamere - ispričao je reditelj.

Serija Blok 27, Blok 27
foto: Dunja Dopsaj

Gosti kritičara Zorana Jankovića i Đorđa Bajića bili su mladi naturščici - Ema Pendlberi, Veljko Ilinčić, Stefan Lazić i Andrej Jovović, koji su sjajno odigrali tinejdžere Milicu, Bogdana, Darka i Rastka.

- Voleli bismo da se radi nastavak - rekli su uglas mladi glumci.

Serija Blok 27, Blok 27
foto: Dunja Dopsaj

Kurir.rs

Bonus video:

00:19

Kako je snimana serija Blok 27

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track