FILM KLJUČ PREMIJERNO PRIKAZAN I U ZATVORU: Glavni glumci otkrili da li su imali prilike da uče od OSUĐENIKA!
Foto: Promo foto

FILM KLJUČ PREMIJERNO PRIKAZAN I U ZATVORU: Glavni glumci otkrili da li su imali prilike da uče od OSUĐENIKA!

Kultura -

U Kazneno popravnom zavodu Zabela u Požarevcu, danas popodne, održana je specijalna projekcija filma Ključ.

Svojevrsnoj premijeri, upriličenoj za osuđenike poluotvorenog i otvorenog odeljenja u projekcionoj sali motela Preporod u okviru KPZ Zabela, prisustvovali su protagonisti filma: reditelj Marko Sopić, producentkinja Milenija Perišić, direktor filma Miloje Perišić, koscenaristkinja Bojana Đoković i glumci Rastko Janković i Lazar Đukić. Reditelj filma Marko Sopić istakao je da jedva čeka da čuje utiske gledalaca.

Film, Ključ, Premijera, Kazneno popravni dom, Uloga
foto: Promo foto

- Veoma sam zahvalan produkciji što je upriličila ovu projekciju, koja jednako znači nama, koliko i ljudima koji će danas gledati film. Svi građani imaju pravo na socijalni život koji uključuje i kulturu. Mišljenje publike je uvek najvažnije i nadam se da će im se film dopasti- rekao je Sopić.

Koscenaristkinja filma, Bojana Đoković, koja je scenario filma radila u saradnji sa Miladinom Ševarlićem, po ideji producentkinje filma Milenije Perišić, došla je na ovu specijalnu premijeru onako kako priliči, u dugoj haljini.

Film, Ključ, Premijera, Kazneno popravni dom, Uloga
foto: Promo foto

- Radili smo na ovom filmu dugo i predano, mnoge stvari smo prilagođavali i menjali u hodu. Reakcije publike su za sada veoma dobre i verujem da će film ostaviti dobar utisak i kod publike koja će ga videte danas. Smatram da je veoma važno organizovati ovu vrstu događaja u institucijama ovog tipa- rekla je Đoković.

Medijima koji su prisustvovali projekciji posebno zanimljivi sagovornici bili su glumci Rastko Janković i Lazar Đukić, koji u filmu Ključ igraju inspektora Filipovića i Bjelicu.

Film, Ključ, Premijera, Kazneno popravni dom, Uloga
foto: Promo foto

- Inspektor Filipović koga igram je korumpiran, ne tako dobar policijac. Inspektor Bjelica je, mlađi, a time i manje iskvaren, ali kroz film uči od svog kolege, nažalost ne dobre stvari- našalio se tokom svoje izjave Janković.

- S obzirom da je dosadašnja publika veoma lako shvatila da su naši likovi rađeni kao polukomični, verujem da će ih tako doživeti i publika danas- dodao je Janković.

Medije je zanimalo i da li su u radu na ulogama Janković i Đukić imali priliku da uče i od nekih osuđenika, na šta je Janković šaljivo odgovorio da sigirno jeste, jer je iz Zemuna, s tim što su njegovi sagovrnici bili na slobodi. Lazar Đukić je u svojoj izjavi medijima istakao da su u radu na ulogama Janković i on razgovarali sa nekoliko inspektora i da veruje da je publika dobro shvatila da film Ključ ima kritički stav prema svim oblastima društva, bilo da je u pitanju savremeni život ili istorija, a ne samo prema policiji.

Film, Ključ, Premijera, Kazneno popravni dom, Uloga
foto: Promo foto

Nakon protagonista filma, medijima se obratio i Vladimir Petrović, realizator tretmana u odseku za sprovođenje programa postupanja u Kazneno popravnom zavodu Zabela u Požarevcu.

- U cilju socijalizacije u datim okolnostima i doprinosa procesu povratka osuđenih lica u društvo po isteku kazne, sprovodimo razne individualne i grupne aktivnosti i zahvalni smo svima koji tome doprinose. U tom smislu veoma cenimo što su nam producenti filma Ključ omogućili da danas prikažemo film koji je trenutno aktuelan u biskopima. Svaka inicijativa ovog tipa je ovde lepo prihvaćena, a konkretne utiske o filmu verovatno ćemo prepričavati i danima posle projekcije- zaključio je Petrović.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:58

GLUMAC ISPRIČAO VIC: Andrija Milošević nije oduševio trudnu devojku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track