AKO TESKOBU DUGO DRŽIŠ U SEBI, TAD ONA PREĐE U PARANOJU: Štimac otkrio kako se spremao za ulogu u filmu o STRADANJU SRBA na KOSOVU
Foto: Ana Paunković

video-intervju

AKO TESKOBU DUGO DRŽIŠ U SEBI, TAD ONA PREĐE U PARANOJU: Štimac otkrio kako se spremao za ulogu u filmu o STRADANJU SRBA na KOSOVU

Kultura -

Večeras je održana premijera dugoočekivanog filma "Mrak" u režiji Dušana Milića, a jednu od glavnih uloga igra i legendarni Slavko Štimac, koji je za medije izjavio da su reakcije publike na ovaj film kada je bio prikazan na Festu bile odlične, i da je veoma zadovoljan.

Štimac je potom objasnio kako se spremao za ulogu, koja je drugačija od svih koje je do sada igrao.

Premijera Filma, Slavko Štimac
foto: Kurir/Anđelija Grujić

- Svako ima svoj sistem ulaženja u lik. Ja sam u sebi duboko razumeo šta bi moglo da tog čoveka natera da se tako ponaša, kad ti nestane sin, zet, da strepiš šta će biti s ćerkom, unukom. To su stvari koje ne treba komentarisati. Ako se teskoba dugo zadržava u sebi, kao što je to slučlaj s mojim likom, tad teskoba preti da pređe u paranoju, i mi u jednom momentu ne znamo koliko je sve stvarno, i čega tu sve ima. Imao sam dosta materijala u glavi i emocijama, i jednino je bilo da ne preteram, i da smestim sve u pravo vreme - rekao je Štimac.

Film Mrak
foto: Yana Lozeva

Radnja drame/psihološkog trilera "Mrak" inspirisana je istinitim događajem koji se odigrao u vreme martovskog pogrona na Kosovu i Metohiji. Film obrađuje životnu i potresnu priču koja je ispričana kroz vizuru devojčice Milice koja sa majkom i dedom živi u planinskim zabitima Kosova, na imanju okruženom gustom šumom.

Film "Mrak", srpsko-dansko-bugarsko-italijansko-grčka koprodukcija je složena filmska priča o teškom životu Srba na Kosovu i Metohiji u kojoj glavne uloge tumače Slavko Štimac i sve popularnija danska glumica srpskog porekla Danica Ćurčić. Ostale uloge su poverene Mioni Ilov, Flaviu Parenti, Ivanu Zerbinati, Nikoli Kent, Darrenu Pettie, Nikoli Rakočević, Slaviši Čurović i Slađani Bukejlović.

Šta je još Štimac rekao, pogledajte u videu ispod.

(Kurir.rs)

Bonus video:

05:00

Premijera filma

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track