KAD FOLKLOR POSTANE PRAVA MALA POZORIŠNA PREDSTAVA: Koncert KUD "Folklor je više od igre" u CZK "Vlada Divljan"
Foto: Privatna arhiva

Scena "Stamenković", 16. april u 19 časova

KAD FOLKLOR POSTANE PRAVA MALA POZORIŠNA PREDSTAVA: Koncert KUD "Folklor je više od igre" u CZK "Vlada Divljan"

Kultura -

Godišnji koncert KUD "Folklor je više od igre" biće upriličen u 19 časova 16. aprila na sceni "Stamenković" Centra za kulturu "Vlada Divljan" u Beogradu. Publici će se članovi ovog društva predstaviti kroz svojevrsni konceptualni program simbolično nazvan "Kad san postane java", a kao gosti najvljeno je etno udruženje "Zavičaj".

KUD 'Folklor je više od igre'
KUD "Folklor je više od igre"foto: Privatna arhiva

O autentičnom pristupu negovanju tradicije i specifičnostima njihovih nastupa za Kurir je govorila Sandra Budumir, direktorka KUD "Folklor je više od igre":

- Sa radom smo počeli u februaru 2021. godine. Imamo osamdesetak članova sa tendencijom rasta. Drugačiji smo jer ne radimo izvorne koreografije, nego stvaramo naše koreografije koje su kao male pozorišne predstave, ali uz poštovanje tradicije i običaje - naglašava Sandra Budimir:

1 / 6 Foto: Privatna arhiva

- Želimo da zainteresujemo publiku, da niko ne bude ravnodušan dok nas gleda. Trudimo se da folklor predstavimo nešto drugačije i da publika dok gleda naš program oseti emociju koju smo želeli da prenesemo. Nekada je to smeh, nekada suze, a nekad i žal za mladost... Svako dete, tinejdžer, odrasla osoba sa istim žarom dolazi na naše probe jer zna da će biti deo sveta punog mašte, igre i pesme.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track