ZA DLAKU IZBEGAO SMRT U TOKU SNIMANJA LAJANJA NA ZVEZDE! Otkriveni STRAŠNI DETALJI sa seta kultnog filma: Tresao sam se od straha!
Foto: Printscreen YT

ZAMALO DA OSTANEMO BEZ NJEGA

ZA DLAKU IZBEGAO SMRT U TOKU SNIMANJA LAJANJA NA ZVEZDE! Otkriveni STRAŠNI DETALJI sa seta kultnog filma: Tresao sam se od straha!

Kultura -

Kada je 22. marta preminuo Milovan Vitezović mnogi su se prisetili čuvenog filma "Lajanje na zvezde". Ovaj sprski književnik odgovoran je za kultne replike iz ovog filma, koji je i dan danas jedino domaće ostvarenje koje u sebi nema ni jednu psovku.

Život Danice i Filozova, Milića Gavranića, Milene, Božovića i drugih fenomenalnih aktera prvi put je izašao u javnost davne 1998. godine, a brojne generacije odrastale su na njihovim duhovitim opaskama i pravili zvrčke kakve je reditelj Zdravko Šotra prikazao u filmu.

Lajanje na zvezde
foto: printscreen

Ipak, koliko god svi obožavali ovaj kultni film, gotovo da niko ne zna, da je na setu zamalo došlo do stravične nesreće koja je mogla da odnese život fenomenalnog Nikole Đurička.

Naime, ovaj glumac igrao je Milića Gavranića, boksera koji na sve načine vežbao ne bi li pobedio na takmičenju u Beogradu koje ga je očekivalo, a u više scena iz filma on se trkao sa vozom, kao deo te pripreme.

Ipak, jednom prilikom Đuričko je rešio da se zaista trka sa vozom. Glumac je čekao da mu se lokomotiva približi, pa tek onda krenuo da trči.

Lajanje na zvezde
foto: printscreen

- Onda se okliznuo i pao. U trenutku sam se uplašio da će ga stvarno voz pregaziti. Bacio sam kameru, krenuo ka njemu, ali srećom, neko u blizini ga je već podigao. Kad je voz prošao, Nikola se pojavio sav krvav. Naravno, prekinuli smo snimanje, tresao sam se od straha – pričao je Veselko Krčmar, direktor fotografije na setu.

Velika sreća spasila je tada još mladog i neiskusnog glumca sigurne smrti, a posebno ako se uzme u obzir da je ovo bila njegova prva uloga.

Bonus video:

00:39

Brzi voz Soko upravo krenuo je ka Novom Sadu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track