OBJAVLJEN DATUM KOMEMORACIJE I SAHRANE BOJANA LAZAROVA: Evo kada i gde će se prijatelji i kolege ZAUVEK oprostiti od GLUMCA!
Foto: ATA images

TUGA

OBJAVLJEN DATUM KOMEMORACIJE I SAHRANE BOJANA LAZAROVA: Evo kada i gde će se prijatelji i kolege ZAUVEK oprostiti od GLUMCA!

Kultura -

Komemoracija povodom smrti glumca Bojana Lazarova biće održana u petak 15. aprila u 14.30 u Malom pozorištu "Duško Radović", saopštili su iz te kulturne ustanove.

Sahrana je u subotu 16. aprila u 12, a izjave saučešća od 11.30 na Novom Bežanijskom groblju u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Bojan Lazarov
foto: Malo Pozorište Duško Radović

Bojan Lazarov je bio član ansambla Malog pozorišta „Duško Radović“. Studirao je glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Bore Draškovića. Od 1996. godine profesionalno glumi u pozorištu, na filmu i televiziji. Bio je član Narodnog pozorišta u Somboru. Ostvario brojne uloge u pozorištima u Beogradu i Somboru.

Na scenama Jugoslovenskog dramskog pozorišta bio je Doktor Ružić (Pučiina), Franciskus (Mnogo buke ni oko čega), Pandur (Vrat od stakla), Živojin Jevtić (Pod žrvnjem); Stranac/Sluga/Oels (Iz junačkog života građanstva), Trudoljubov (Zapisi iz podzemlja), Lucio (Drama o Mirjani i ovima oko nje), Kolja (Švabica), Sveštenik (Fedrina ljubav), Gostioničar/Opštinski delovođa/Starac (Zamak), Sluga/Grobar (Hamlet).

Bojan Lazarov
foto: Printskrin

Igrao je u filmovima "Vikend s ćaletom", "Smrt čoveka na Balkanu", "Beogradski fantom", "Klopka"... i u televizijskim serijama "Državni službenik", "Tajna vinove loze", "Jutro će promeniti sve", "Urgentni centar" i brojnim drugim.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:28

TUŽNE VESTI IZ HOLIVUDA: Legendarni glumac Brus Vilis zbog bolesti napušta svet glume

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track