KONCERT KOJI NE TREBA PROPUSTITI: Sasvim novi doživljaj folkora 16. aprila u CZK "Vlada Divljan"
Foto: Privatna arhiva

KUD "Folklor je više od igre"

KONCERT KOJI NE TREBA PROPUSTITI: Sasvim novi doživljaj folkora 16. aprila u CZK "Vlada Divljan"

Kultura -

U Centru za kulturu "Vlada Divljan" u Beogradu sutra, 16. aprila, u 19 časova biće održan godišnji koncert KUD "Folklor je više od igre".

Na sceni "Stamenković" uz članove kulturno-umetničkog društva publici će se predstaviti i gosti iz etno udruženja "Zavičaj". Program je osmišljen kao mala pozorišna predstava, jer upravo takav koncept i pristup običajima neguju kroz igru ovi mladi entuzijasti poštujući sva načela i pravila kao istinski čuvari tradicije.

1 / 7 Foto: Privatna arhiva

Sandra Budumir, direktorka KUD "Folklor je više od igre", poziva ljubitelje folklora da dođu na njihov nastup nazvan "Kad san postane java" i da osete jednu sasvim novu emociju i vizuelni doživljaj nošeni poznatim ritmovima sa ovog podneblja. Društvo koje je nastalo u februaru prošle godine trenutno broji osamdesetak članova i svakoga meseca članstvo se proširuje, a probe sobom nose puno mašte, igre i pesme.

A tu maštu i energiju prenose i na scenu. I publiku nikada ne ostavljaju ravnodušnom. Njihove koreografije iz polumraka koncertnih dvorana uvek su praćene burnim aplauzima, osmesima na licu, ponekad i suzama... I željom da igrače vrate na bis.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja