BIO JE JEDAN OD NAJVEĆIH SRPSKIH GLUMACA, A IMAO JE ŽENSKI NADIMAK: Priča o tome kako ga je dobio je PRESMEŠNA
Foto: screenshot Youtube/yugosound

zanimljiva priča

BIO JE JEDAN OD NAJVEĆIH SRPSKIH GLUMACA, A IMAO JE ŽENSKI NADIMAK: Priča o tome kako ga je dobio je PRESMEŠNA

Kultura -

Petar Kralj je voleo da govori da na domaćoj glumačkoj sceni postoje tri musketara. Zoran Radmilović, Slobodan Aligrudić i čovek kog su svi upamtili po neobičnom nadimku za muškarca - Cica, odnosno Slobodan Perović.

Glumac Cica Perović je rođen 6. maja 1926. u Kragujevcu. Filmsku karijeru započinje ulogom Marka u filmu ''Njih dvojica'' iz 1955. Iste godine pojavljuje se i u filmu ''Šolaja". Pamtimo ga po ulogama i u ostvarenjima kao što su "Povratak otpisanih", "Paviljon 6", "Zimovanje u Jakobsfeldu", "Salaš u malom ritu"... Preminuo je neposredno pred svoj pedeset i drugi rođendan, 2. maja 1978. u Beogradu.

Slobodan Cica Perović
foto: screenshot Youtube/yugosound

Nadimak Cica je dobio na jedan poprilično smešan način, ali odgovarajući , s obzirom da ga mnogi pamte kao jednog zamišljenog i rasejanog čoveka, pa je tako na pitanje u jednom intervju odakle mu ženski nadimak odgovorio:

- Pa... Zato što teško pamtim imena i onda sam sve ljude svojevremeno zvao cico, cico, cico. I onda su mene zauzvrat krenuli da zovu Cica. Sad ja njih zovem Maco...

Slobodan Cica Perović
foto: screenshot Youtube/yugosound

Kada su ga pitali šta je gluma, Cica Perović je odgovorio: "Gluma je jedno veliko ispovedanje". Gestom, pomalo nespetnim držanjem i ležernim pokretima, često je senčio uloge finom ironijom, a nedorečenost u govoru koristio da likove od zbunjenosti i apsurda dovede do emotivnosti.

Naveo je u jednoj anketi da ne voli dosadu, primitivizam, formalnosti, težnju za meterijalnim dobrima. Voli bitnike, voli da bude veseo, voli što je glumac, voli putovanja. Od glumačke ušteđevine, 1971. je obišao pet kontinenata, voleo je što mu ćerka nije impresionirana radom svoga oca. Takođe voleo je trenutke kada se spušta zavesa, voleo je aplauze a voleo je i kafane.

(Kurir.rs/Blic)

Bonus video:

00:28

TUŽNE VESTI IZ HOLIVUDA: Legendarni glumac Brus Vilis zbog bolesti napušta svet glume

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track