HARISON FORD JE NAJPOZNATIJI STOLAR MEĐU GLUMCIMA: Proslavlja jubilarni 80. rođendan, a njegova mušterija bio je i čuveni REDITELJ
Foto: Profimedia

zvezda nedelje

HARISON FORD JE NAJPOZNATIJI STOLAR MEĐU GLUMCIMA: Proslavlja jubilarni 80. rođendan, a njegova mušterija bio je i čuveni REDITELJ

Kultura -

U nedelji pred nama na kanalu Superstar 2 biće prikazani filmovi s Harisonom Fordom u glavnoj ulozi: "42", "Zaposlena devojka", "Ispod površine", "Sabrina", "Anđeo sa dva lika", "Ulica Hanover".

Glumac, koji će ove godine proslaviti jubilarni 80. rođendan, pre slave i bogatstva prošao je život vredan filmskog scenarija. Iako je studirao engleski jezik i filozofiju, bio je izbačen s fakulteta zbog neopravdanih izostanaka, zbog čega je morao da potraži posao. Radio je kao dostavljač novina, konobar, održavao zelenilo u parku, bio zaposlen na benzinskoj pumpi i kao kuvar na brodu. Poslednji posao morao je da napusti zbog morske bolesti. Kada je čuo da se traže statisti u pozorištu u Viskonsinu, prijavio se.

Ratovi Zvezda, Džordž Lukas
foto: Profimedia

Dobio je nekoliko angažmana, ali to nije bilo dovoljno da izdržava već oformljenu porodicu pa je radio i u piceriji, a potom počeo da obrađuje drvo u svojoj garaži i pravi nameštaj. Postao je odličan stolar i dobijao sve više narudžbina, a među njegovim mušterijama je bio reditelj i producent Džordž Lukas, kome je napravio nekoliko ugradnih ormara. Lukas je u njemu prepoznao potencijal i ponudio mu ulogu u filmu "Američki grafiti" 1973, a potom je usledila i rola u filmu Fransisa Forda Kopole "Prisluškivanje". Zahvaljujući angažmanu u "Ratovima zvezda", postao je jedan od najplaćenijih glumaca u Holivudu.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track