NJEGOVA ŽENA JE ĆERKA ČUVENOG GLUMCA: Gorana Šušljika gledamo u seriji VREME ZLA a ljubavna priča s poznatom DAMOM počela je OVAKO
Foto: Vladimir Šporčić

svet poznatih

NJEGOVA ŽENA JE ĆERKA ČUVENOG GLUMCA: Gorana Šušljika gledamo u seriji VREME ZLA a ljubavna priča s poznatom DAMOM počela je OVAKO

Kultura -

Goran Šušljik je talentovani i autentični glumac koji svojim glumačkim, ali i rediteljskim radom svakim novim projektom ruši granice. U životu, rame uz rame sa njim stoji i njegova supruga, Irena Dečermić, pijanistkinja i kompozitorka filmske muzike.

Umetnički i bračni tandem koji ima sinove Đorđa i Dušana u životu, baš kao na sceni, kreiraju jednu autentičnu životnu priču. Koji god ugao njihove zajedničke priče ili njihovih biografija da istaknete, svaki je podjednako zanimljiv.

Goran Šušljik
foto: Aleksandar Jovanović Cile

Šušljik koji je stalni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta i koji je dvostruki dobitnik Sterijine nagrade, smatra se jednim od naših najtalentovanijih glumaca, o čemu svedoče njegove uloge u filmovima i serijama "Prokleta je Amerika", "Gore-dole", "Stado", "Čizmaši". Ovaj poslednji naslov je spojio nju i njegovu suprugu koja je komponovala muziku za seriju.

Sve je počelo po završetku bombardovanja 1999. godine, kada je glumac u Crnoj Gori upoznao ženu svog života. Irina, ćerka glumca Stojana Coleta Dečermića i profesorke Ubavke Jovanović, došla je da poseti svoje roditelje na moru i ostalo je istorija.

- Ubavka je posredno upletena u tu priču. Znala sam za Gorana jer sam se intezivno družila sa Jagošem Markovićem, kada god sam dolazila u Beograd - istakla je ona i prisetila da je jednom prilikom pre toga gledala Šušljikovu predstavu sa bivšim suprugom Žan-Markom Barom.

Irina Dečermić
foto: Luka Šarac

- I Žan-Mark išao je sa mnom u pozorište i gledali smo ga. Te 2000. godine krenula sam da provedem sa porodicom nedelju dan na moru, u Rosama, gde moja mama voli da letuje. Vrlo mi važno da jednom godišnje imamo taj morski zajednički trenutak. Došla sam na Rose i Goran je već bio u tom stanu koji smo iznajmljivali jer je u međuvremenu ostao bez sobe, a Rose su bile prebukirane. Pošto se družio sa mojom mamom, imali su razne priče od Kiša do Jugoslovenskog dramskog pozorišta, noćima su sedeli i pričali i ona ga je primila u praznu sobu koja je čekala mene. Tako smo Goran i ja tih nedelju dana, koliko sam imala slobodno, proveli u istoj kući i desila se ljubav. Izgleda da je Ubavka pripremila teren - rekla je u intervjuu za "Elle" svojevremeno pijanistkinja.

Predstava, Žan-Mark Bar, Irina Dečermić, Goran Šušljik, Krojcerova Sonata

Iako je stanovala u svetskim metropolama, ona je odlučila da iz korena promeni svoj život i ostavila sve kako bi s Goranom nastavila ljubav u Beogradu.

Lepa kompozitorka je svojom muzikom obogatila i brojne pozorišne predstave, a bila je u prilici pre nekoliko godina da zaigra u jednom holivudskom filmu. U pitanju je bio film "Nepodnošljive lakoće postojanja". Ta uloga je za nju bila previše radikalna, pa ju je na kraju dobila Žulijet Binoš.

(Kurir.rs/Blic)

Bonus video:

02:26

AMERIČKI KRITIČAR SABOTIRA USPEH DARE IZ JASENOVCA! Zbog SRAMNOG teksta Aleksandra Kovač ŽESTOKO uzvratila (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track