PREDSTAVA 64 ATELJEA 212 ODNELA VELIKU NAGRADU U SPLITU: Glumica Jelena Đokić poslala JAKU PORUKU nakon 32. Marulićevih dana!
Foto: Dragana Udovičić

ČESTITAMO

PREDSTAVA 64 ATELJEA 212 ODNELA VELIKU NAGRADU U SPLITU: Glumica Jelena Đokić poslala JAKU PORUKU nakon 32. Marulićevih dana!

Kultura -

U Splitu su večeras završeni "32. Marulićevi dani", a Srbiju je na ovom festivalu predstavljala glumačka ekipa pzorišta Atelje 212, sa svojom predstavom "64", autorke Tene Štivičić, u režiji Alise Stojanović.

Brojne predstave su se odigrale, a glumci su pokazali neverovatan talenat i svoje predstave prikazali u najboljem mogućem svetlu. Ekipa iz Ateljea ovom prilikom donela je Srbiji neverovatan uspeh, kada je na 32. festivalu odnela veliku nagradu.

Naime, glumci su osvojili nagradu publike na festivalu, a glumica Jelena Đokić, koja je inače i rođena u Splitu, podelila je srećnu vest na društvenoj mreži instagram uz sliku iz pozorišta i sliku glumačke ekipe ispred Hrvatskog narodnog kazališta,.

U opisu slike napisala je samo nekoliko kratkih reči, koje su poslale efektivnu poruku:

- HNK Split, 64 - nagrada publike, normalno!!!

Za 32. Marulićeve dane, koji je pandan našem Sterijinom pozorju, bio je prijavljen rekordan broj od 56 predstava iz pet zemalja - Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Slovenije. Odabrano je deset naslova, sedam je izvedeno na velikoj sceni HNK, a tri na pozornicama Gradskog kazališta lutaka i Gradskog kazališta mladih u Splitu.

Split
foto: Printscreen Instagram

Publika je čak četiri puta na bis pozivala glumce ansambla Ateljea 212 – Hanu Selimović, Miloša Timotijevića, Jelenu Đokić, Vladislavu Vladicu Milosavljević, Branislava Zeremskog, Ivana Jevtovića, Vladislava Mihailovića i Denisa Murića, što i ne čudi ako se uzme u obzir neverovatna tema kojom se predstava bavi.

Ovo je drama o ženama i muškarcima, o deci i roditeljima, o stvarnosti i mašti, u kojoj spisateljica razotkriva intimu savremenog bračnog para koji se lomi pod teretom očekivanja, nagrađena je ovacijama…

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:28

TUŽNE VESTI IZ HOLIVUDA: Legendarni glumac Brus Vilis zbog bolesti napušta svet glume

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track