I VODITELJSKI POSAO GLUMAČKI JE ZADATAK Milena Vasić o MUZICI, Beogradskom proleću i lapsusima
Foto: Dragana Udovičić

Televizija

I VODITELJSKI POSAO GLUMAČKI JE ZADATAK Milena Vasić o MUZICI, Beogradskom proleću i lapsusima

Kultura -

Na scenu nekadašnjeg Doma sindikata vraća se čuveno Beogradsko proleće. Ovaj festival bio je stecište najboljih izvođača zabavne muzike, a tako će biti i večeras, kada će se u ulozi domaćina u Kombank dvorani naći glumački par Milena Vasić i Srđan Timarov.

Nije im ovo prvi put da su u toj ulozi - posebno Mileni, koja se na televiziji već dokazala kao iskusan voditelj - ali će se zajedno s kolegom iz matičnog Jugoslovenskog dramskog pozorišta pridružiti doajenima koji su od 1961. godine do danas bili u ulozi voditelja Beogradskog proleća.

Na šta vas seća ovaj festival?

- Na detinjstvo. Odrasla sam uz muziku koja je imala nešto da kaže i koja je imala kvalitetnu i dobru melodiju. Arsen Dedić, Gabi Novak, kao i kompozitori Vojkan Borisavljević, Oliver Dragojević obeležili su moje odrastanje i mladost, a to su autori koje i dan-danas slušam.

Jesu li vam uzori velikani nekadašnje Televizije Beograd koji su vodili ovaj festival?

- Svakako uzori moraju da budu prethodni voditelji jer su oni bili oličenje beogradskog duha. Ovo je prilika da se jedna gradska priča, pomalo romantična, a dovoljno nostalgična, ovog proleća vrati na naše male ekrane. Mislim da nedostaje jednako koliko i pristojnost.

Milena Vasić, Srđan Timarov
foto: Nikola Ristić

Znate li kako je izbor pao baš na vas i Srđana Timarova?

- Radujem se što je Srđan Timarov moj partner i što smo u prilici da vratimo duh Beogradskog proleća. Mi smo partneri iz Jugoslovenskog dramskog pozorišta i već dvadeset godina smo i prijatelji. Imamo preko sedam zajedničkih naslova u našoj matičnoj kući, a ovo nam nije prvi put da vodimo festival. Godine 2008. bili smo domaćini Beovizije, koja je trajala dva dana, i imali smo dosta složen zadatak.

Koliko se voditeljski posao, u kojem imate iskustva, razlikuje od glumačkog?

- Najduže vodim kviz "Totalni obrt", ovo je četvrta sezona i za mene je uloga voditelja takođe uloga. Ne mislim da tada nastupam u svoje ime, to je takođe zadatak.

Milena Vasić, Srđan Timarov
foto: Nikola Ristić

Jednom ste rekli da o vašim lapsusima može da se napiše knjiga. Mislite li i dalje tako?

- Brkam imena, imam čudne asocijacije. Ceo kosmos u mojoj glavi vrlo je maštovit, a kada iz nje izađe, postaje veoma duhovito. To moji prijatelji i porodica znaju i uvek se rado smejemo mojim lapsusima.

Smatrate li da izleti u voditeljski posao "troše" lik glumca?

- Ne postoji posao koji vas troši. Svaki je važan, neka vrsta treninga i kondicije, jer nikad ne znate zašto je neki posao, ako ga obavljate do kraja i s ljubavlju, dobar i šta može sledeće da donese. Ja sam od onih glumaca koji smatraju da ne postoji posao koji se radi zbog novca, jer se to oseti i na kraju mnogo skuplje izađe. Džaba radite nešto što vam se ne dopada jer posle taj novac morate da potrošite na doktora da vas izleči. Samo ono što vas zaista čini radosnim, što vas ispunjava i intrigira, što je za vas izazov, treba da se radi.

Kurir.rs Jasmina Antonijević Milošević

Bonus video:

01:42

POZNATA GLUMICA OTIŠLA U PEVAČICE! Milena Vasić uveliko nastupa u Beogradu, a pogledajte kakvu atmosferu pravi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track