I BEOGRAD OBELEŽAVA SVETSKI DAN DŽEZA: U svojoj domovini nastupa priznati džez kontrabasista, koji SVIRA I VELIKI HIT DIP PARPLA
Foto: Igor Ripak

lepo

I BEOGRAD OBELEŽAVA SVETSKI DAN DŽEZA: U svojoj domovini nastupa priznati džez kontrabasista, koji SVIRA I VELIKI HIT DIP PARPLA

Kultura -

Povodom Svetskog dana džeza, koji se danas obeležava Big bend RTS i Nenad Vasilić održaće večeras koncert u Domu omladine Beograda.

Biće izvedene Vasilićeve originalne kompozicije u potpuno novim aranžmanima, iz pera aranžera iz Amerike, Austrije ii Srbije. Atraktivnost ovog nastupa ogleda se i u tome što je „Balkan džez“ muzika do sada u čitavom svetu veoma retko izvođena sa orkestrima Big Bend formata, a ovaj koncert će biti ujedno i svetska premijera Vasilićeve muzike u "novom ruhu".

Priznati srpski džez kontrabasista i kompozitor prisutan je na evropskoj muzičkoj sceni više od 25 godina. Svoje autorske kompozicije, inspirisane balkanskim ritmovima, džezom i klasičnom muzikom, sa velikim uspehom izvodi u različitim sastavima – od dua do seksteta, kao i na solo nastupima.

Nenad Vasilić
foto: Igor Ripak

Nenad ne krije svoju ljubav prema rok muzici - upravo je snimio video u kojem izvodi čuvenu numeru "Black Night" britanskog hard-rok benda Dip parpl. Kontrabas, koji je obično u ulozi pratećeg instrumenta, sada je u prvom planu, a kuriozitet je efekat akustične distorzije koji on postiže na jedinstven način - pomoću olovaka.

Vasilić je do sada objavio 13 autorskih albuma, a svoju muziku sa uspehom izvodi širom Evrope. Trenutno živi i radi u Beču.

Kurir.rs

Bonus video:

01:34

Koncert posvećen Balaševiću počeo pesmom Vasa Ladački na gitari

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track