GORAN JEVTIĆ O PREDSTAVI PLUĆA: Ulogu sam gradio razmišljajući o sebi i zapitao se gde grešim
Foto: Bojan Marojević

duodrama o ekologiji

GORAN JEVTIĆ O PREDSTAVI PLUĆA: Ulogu sam gradio razmišljajući o sebi i zapitao se gde grešim

Kultura -

Predstava "Pluća" reditelja Ivana Vukovića, nastala po tekstu Dankana Mekmilana, premijerno će biti izvedena 11. maja, na Maloj sceni Opere i teatra Madlenijanum.

Koprodukcija sa agencijom Marador ovog proleća donosi publici duhovitu i nežnu priču o dvoje urbanih ljudi, koje će tumačiti Goran Jevtić i Suzana Lukić. Duodrama govori o dilemi da li na svetu, koji je pred ekološkom katastrofom, treba doneti još jedan život.

Predstava Pluća, Goran Jevtić
foto: Bojan Marojević

Suzana Lukić otkrila je juče novinarima poruku koju nosi ova predstava.

- Mnoge scene ćemo igrati lično u naše ime, što je u pozorištu vrlo teško, ali ovakav komad to dozvoljava. Strahovi, čežnje, problemi i radosti su sastavni deo života svakog čoveka. Prekretnice sa kojima su suočeni junaci predstave doživljavamo svakodnevno u stvarnom životu. Predstava nosi sa sobom poruku, koja kaže da je ljubav između dvoje ljudi najjača i nepobediva sila. Ljubav kao pokretač zaista može da spase svet - objasnila je umetnica na konferenciji za medije.

Predstava Pluća, Goran Jevtić
foto: Bojan Marojević

Goran Jevtić se osvrnuo na svoj lik.

- Ovaj komad me je naterao da pre svega razmišljam o sebi, da sagledam odnos sa svojom okolinom i da se zapitam gde grešim. Lik kog igram nikada neće biti izgrađen do kraja, uvek će biti mesta da se dodatno razvije. Premijera neće biti konačna verzija, kako se predstava bude igrala, tako će se menjati zbog stvari koje se prirodno menjaju u našim životima - izjavio je glumac.

Predstava Pluća, Goran Jevtić
foto: Bojan Marojević

Kurir.rs/ M. Petrović

Bonus video:

01:21

TIKA STANIĆ OTVORIO POZORIŠTE U BEOGRADU: Legendarni glumac progovorio o planovima, evo ko će sve glumiti kod njega!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track