CRNA SVADBA PRODATA U AUSTRALIJI: U planu i druga sezona hit serije, a još TRI PRIČE DOBIĆE SVOJE NASTAVKE
Foto: promo

Vladimir Lučić o velikom uspehu

CRNA SVADBA PRODATA U AUSTRALIJI: U planu i druga sezona hit serije, a još TRI PRIČE DOBIĆE SVOJE NASTAVKE

Kultura -

Već nekoliko godina Telekom Srbija je kompanija koja beleži rast profita, a i iz transformacije izašla je kao pobednik na tržištu.

Generalni direktor Vladimir Lučić jedan je od "krivaca" što je pokrenut kanal Superstar, ali i zaslužan što poslednjih meseci srpske serije gledamo na čak pet kontinenta.

Državni službenik
foto: Promo

Najpopularnija domaća kriminalistička serija "Državni službenik" privukla je pažnju velikog broja gledalaca iz regiona, a sa svojim misterioznim zapletima i uzbudljivim preprekama s kojima se glavni likovi susreću upoznaće i publiku širom sveta. Prava na emitovanje zajedničkog ostvarenja kompanije Telekom Srbija i produkcijske kuće "Film", kao što smo već pisali, otkupile su svetske platforme Disney+ iz Indije, GloboPlay iz Brazila, Somos Next i Flix Latino za područje SAD i Portorika, Pop TV, Brio kanal i Voyo iz Slovenije i RTL i Play Premium platforma iz Hrvatske. Slično interesovanje vlada i za projekat "Dug moru" Bojane Maljević i "Monte rojal pikčersa" (Monte Royal Pictures).

Vladimir Lučić, Bojana Maljević
foto: Telekom Srbija

- Serija "Dug moru" je drugačija od svih drugih i zato nam je posebno draga. Pre četiri godine smo ušli u produkciju i ponosan sam što smo napravili Superstar kanal, koji je postao ubedljivo najgledaniji kablovski kanal, a na kome se prikazuju isključivo kvalitetne domaće serije i filmovi. Mnogima smo dali šansu i podigli standard kada je u pitanju kvalitet produkcije. Naši planovi su još ambiciozniji, a već smo uspeli da naše serije internacionalizujemo i plasiramo ih na pet kontinenata. S najbržom rastućom platformom Dizni plus smo napravili aranžman za "Dug moru", kao i za seriju "Državni službenik", koje će se prikazivati u Indiji, tako da su se naše serije našle u društvu "Ratova zvezda" i "Marvela" - otkrio je Vladimir Lučić na druženju s novinarskim ekipama u Crnoj Gori.

Slavko Štimac, Crna svadba
foto: Firefly Promo

Konačno je jedna naša serija prodata i u Australiji.

- Kupili su "Crnu svadbu". Veliko interesovanje iz sveta vlada za ovaj projekt produkcije "Fajerfajl" - priznaje generalni direktor Telekoma Srbija. Kompanija ozbiljno razmišlja i o novom projektima, a uskoro kreće snimanje i nastavka "Tajkuna".

- Trenutno Lazar Ristovski snima svoju novu seriju "Tunel", a do kraja godine u planu je da nastavke rade ekipe "Ubica mog oca" i "Azbuke našeg života". S druge strane, publiku očekuju nova serija "Nemirni", kao i druge sezone "Tajkuna" i "Crne svadba", a od jeseni i emitovanje nove sezone "Klana".

Najteže je napraviti dobar sitkom, ali tu su "Aviondžije" i "Zbornica", koje se emituju na Superstaru - zaključuje Vladimir Lučić.

serija Aviondžije
foto: Hype production promo

Kurir.rs/ TV ekran

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track