HOĆU DA NAUČIM SRPSKE PSOVKE! Holivudski glumac govorio o BIKOVIĆU i ulozi: Ne bih voleo da se nađem u prostoriji S NJIM! (FOTO)
Foto: Nenad Kostić

nastavak serije

HOĆU DA NAUČIM SRPSKE PSOVKE! Holivudski glumac govorio o BIKOVIĆU i ulozi: Ne bih voleo da se nađem u prostoriji S NJIM! (FOTO)

Kultura -

Holivudski glumci Erik Roberts i Vilijam Boldvin družili su se danas s novinarima na setu druge sezone serije "Južni vetar: Na granici". Umetnici iz Amerike imaju samo reči hvale za celu ekipu na čelu sa autorom popularne franšize Milošem Avramovićem i glavnim glumcima Milošem Bikovićem i Miodragom Radonjićem.

Južni Vetar, Južni Vetar na granici
foto: Nenad Kostić

- Nikad nisam bio u ovom delu sveta. Imam ovde u Beogradu veoma dobrog prijatelja, ne znam da li ga znate, Nenada Lalovića. Želeo sam da radim. Sam film je veoma kul i zapalio je čitav region. Bio mi je izazov da sarađujem s Bikovićem - rekao je Boldvin, koji je obećao da će se vratiti u Beograd već na jesen.

Južni Vetar, Južni Vetar na granici
foto: Nenad Kostić

- Samo sam se kretao na relaciji set-hotel. Javiću vam utiske na jesen. Vratiću se u Beograd za vreme Svetskog prvenstva u rvanju u oktobru na deset dana. Prvi put u našem gradu je i njegov kolega Erik Roberts...

Južni Vetar, Južni Vetar na granici
foto: Nenad Kostić

- Ništa nisam znao o Srbiji. Svaki dan naučim nešto novo. Sjajni su vam glumci. Od Beograda sam samo video hotel i set i mnogo mi se sviđa. Voleo bih da se opet vratim.

U novim epizodama radnja će se bazirati na izgradnji Južnog toka, čiji deo treba da prođe kroz Srbiju, što će postati okosnica još jednog sukoba između Istoka i Zapada. U svemu tome Petar Maraš će voditi bitku za povratak vođstva nad srpskim podzemljem, preduzimajući rizične poteze, uključujući i ucenu vlasti ne bi li pobedio u ratu koji mu je nametnuo njegov nekadašnji vođa "Crveni", kog tumači Aleksandar Berček.

1 / 11 Foto: Nenad Kostić

Zaplet u seriji će nastati kada se ispostavi da cevi gasovoda treba da prođu kroz njivu Petra Maraša. Tada se u celu priču uključuju američki i ruski agenti, a Maraševoj ekipi će dodatno pomrsiti konce i lepa Ruskinja, agent tajne službe, a tumači je Oksana Akinšina, koja stiže u Srbiju s kolegom Sergejom (Aleksej Grišin) da bi ubrzala izgradnju Južnog toka. Njihove namere osujetiće bivši američki ambasador Voren Skot (Vilijam Boldvin) i penzionisani agent CIA Džon Bredli (Erik Roberts), koji će na sve načine pokušavati da spreče izgradnju gasovoda.

Južni Vetar, Južni Vetar na granici
foto: Nenad Kostić

- Moj lik je dobar, ali mora da radi neke loše stvari. Ne bih voleo da se nađem u prostoriji s njim. On je veoma pametan i opasan - istakao je Roberts. Slično mišljenje ima i njegov partner u zločinu. - Divna sam i šarmantna osoba. Međutim, lik kog igram u seriji je veoma mračan. Ne igram takve likove često. Morao sam da se povežem s tom nepoznatom stranom u sebi. Erik i ja smo radili zajedno na tri projekta. Sada ćemo imati više zajedničkih scena, likovi koje tumačimo su partneri u zločinu. Kada sam diplomirao i vratio se u Njujork, prvo sam upoznao jednu devojku naslepo. Bila je to Džulija Roberts. Preko nje sam, '86. upoznao njenog brata. Sada se nas dvojica više družimo - priznao je Vilijam Boldvin. Malo drugačiju verziju kako su se upoznali imao je brat slavne glumice. - Moja žena ga je upoznala s Kim Bejsinger. Vilijama volim i znamo se 30 godina.

Južni Vetar, Južni Vetar na granici
foto: Nenad Kostić

Roberts i Boldvin provešće u Srbiji još nekoliko dana, a na kraju smo ih pitali šta su naučili na našem jeziku. - Prema scenariju imam neke replike na srpskom i to mi je teško da izgovorim. Nisam imao više vremena da se potrudim. Srećna okolnost je što u scenariju piše da moj izgovor mora da bude očajan. Savršen sam za tu ulogu - rekao je Boldvin. Erik Roberts nema tih problema. - Ulogu sam prihvatio na osnovu scenarija. Mnogo mi se dopada Bili. Nadam se da će me naučiti da psujem - zaključio je umetnik koji je dva puta bio nominovan za Oskara.

Kurir.rs

Bonus video:

01:47

ACO PEJOVIĆ JE NAJVEĆI ŠMEKER NA ESTRADI! Pevač Magla benda otkrio: Dopada mi se njegova ličnost KONCERT SAM JAKO EMOTIVNO DOŽIVEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track