ZAVRŠIO JE DVA FAKULTETA! Šok iz serije KLAN ima neverovatnu životnu priču, a evo šta kaže u NASTAVKU hit serije i o svom LIKU
Foto: Ana Paunković

TV ekran

ZAVRŠIO JE DVA FAKULTETA! Šok iz serije KLAN ima neverovatnu životnu priču, a evo šta kaže u NASTAVKU hit serije i o svom LIKU

Kultura -

Glumca Aleksandra Dimitrijevića proslavila je uloga Šoka u kriminalističkoj seriji "Klan", čijih se osam novih epizoda u produkciji "Fajeflaja" i Telekoma Srbija prikazuju svakog vikenda od 21 sat na kanalu Superstar.

Uz Pašu, koga igra Nedim Nezirović, Aleksandar je u trenutku premijere serije bio pravo glumačko osveženje. U drugog nastavku, kako priznaje mladi glumac, ulog je mnogo veći.

serija Klan
foto: Firefly Production

- Pred nama je nova priča i estetika. S novim junacima dolaze i drugačiji problemi koje će likovi morati da reše. Kako će rešiti, to ćete videti u nastavku.

Šta je vas kao glumca najviše iznenadilo u scenariju nove sezone?

- Ceo razvoj mog lika i drugih je bio očekivan. Iznenadila me je komedija, koje ima više u nastavku, i priča koja prati kriminal i ljude iz tog miljea, ali ne na prvu loptu. Ulazimo ozbiljnije i dublje u ceo problem, pored te dinamike tu su i neka lica koja su na predmetu. Priča se unapređuje i postaje dinamičnija i dramatičnija u nastavku, što mi je bilo značajno kao glumcu. Uživao sam u razvoju priče.

Postoji li nešto što je bilo izazov za vas?

- Posle prve sezone ne, jer već sam pronašao taj lik. Više mi je bio izazov nego problem, posvetili smo određeni period života ovom projektu. Sve smo prihvatali kao izazov i bilo nam je zanimljivo.

Aleksandar Dimitrijević, serija Klan
foto: Firefly Production

Da li je problem što će vas ova uloga obeležiti?

- Nije problem, nakon prve sezone su došle ponude za uloge koje su apsolutno drugačije od lika Šoka, koji igram ovde, što mi mnogo znači. Bile su slične ponude, ali je veći broj različitih, tako da nemam strah da će se tako nešto desiti.

U kojoj ulozi se najviše pronalazite kao glumac?

- Svaka uloga je laka, samo zavisi koliko dobijem vremena za pripremu. Uloge imaju svoje izazove, ali dobra priprema je važna. Volim kad sam spreman jer mislim da je to ključna stvar za projekat. Radujem se i želeo bih da mi moj put i karijera donesu što više različitih uloga i da imam veći dijapazon likova, neke od tih stvari ćete videti već na jesen, nemam problem da će me staviti u koš.

serija Klan, Aleksandar Dimitrijević, Nedim Nezirović
foto: Ana Paunković

Kad je druga sezona u pitanju, postoji li nešto što ste naučili od svog lika?

- Naučio sam mnoge stvari, ali neću reći... Kad pripremate lik, čovek mora biti iskren prema sebi i njemu. To su neke stvari koje sam pronašao u Šoku a slične su meni i to moram da promenim. Posle prvog čitanja sam mislio da nema sličnosti sa mnom, nakon nekoliko čitanja sam shvatio da imamo dosta sličnosti.

Ovo niste znali: Završio je produkciju i glumu

Aleksandar Dimitrijević je rodom iz Ivanjice. Za glumu je vezan od malih nogu. Sve je počelo u osnovnoj školi "Kirilo Savić". Radio je vredno u amaterskom pozorištu koje je pokrenuo u svom gradu. Mladi umetnik je pored glume završio i produkciju, a svake godine pokušavao da upiše i FDU. Kalio je zanat i kao student radeći na raznim projektima kao producent, a posrećilo mu se posle nekoliko pokušaja da ostvari svoj san.

Kurir.rs

Bonus video:

02:56

VI STE NEVEROVATNI Pevač Sabatona održao emotivni govor: Jedva čekamo da se vratimo u Novi Sad

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track