SRPSKI FILM POBEDIO NA FESTIVALU U MARSELJU: Za nagradu se borio sa drugih sedam iz celog SVETA! A glavnu glumicu svi znate!
Foto: Promo

uspeh

SRPSKI FILM POBEDIO NA FESTIVALU U MARSELJU: Za nagradu se borio sa drugih sedam iz celog SVETA! A glavnu glumicu svi znate!

Kultura -

Film "Kristina" odneo je protekle pobedu na 33. Međunarodnom filmskom festivalu FID u Marselju, saopštili su autori. Za nagradu ostvarenje iz Srbije borilo se s drugih sedam iz celog sveta u kategoriji First film.

"Kristina" je nastala u produkciji "Rezona", režiju potpisuje Nikola Spasić, scenario Milanka Gvoić, direktor fotografije je Igor Lazić, a glavna uloga je poverena Kristini Milosavljević. Umetnica poznatija kao Kristina Ferari u filmu igra samu sebe.

Film Kristina
foto: Promo

Sinopsis otkriva da je u pitanju film o transrodnoj seks-radnici Kristini, koja živi sa mačkama, skuplja antikvitete i posvećena je duhovnosti. Njen život je dobro isplaniran i predvidljiv sve do slučajnog susreta sa Markom, bivšim studentom teologije. U tom trenutku se rađa platonska ljubav između ovo dvoje ljudi, čiji slučajni susreti tek predstoje.

Kristina Ferari, Transsekualac

Cenjeni evropski festival autorskog filma FID u Marselju posvećen je promociji novih filmskih izraza, pa su u selekciju uvršćeni i igrani i dokumentarni filmovi. Festival je održan od 5. do 11. jula, a u pet takmičarskih selekcija prikazani su samo oni koji su u Francuskoj imali svoje svetske premijere.

Svake godine festival poseti oko 25.000 gledalaca, koji imaju priliku da pogledaju program festivala u bioskopima, pozorištima, bibliotekama, umetničkim galerijama i amfiteatrima na otvorenom širom grada.

(Kurir.rs:/ TV Ekran)

Bonus video:

01:45

ZAVRŠENI 30. DANI ZORANA RADMILOVIĆA: Najbolja glumica Nataša Ninković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track