BELA PEVAČICA CRNAČKOG GLASA NAGRAĐENA NA NIŠVILU: Srpska Ela Ficdžerald svojim glasom, svrstala je sebe među legende džez muzike!
Foto: RTS Printscreen, Youtube Printscreen

Zasluženo

BELA PEVAČICA CRNAČKOG GLASA NAGRAĐENA NA NIŠVILU: Srpska Ela Ficdžerald svojim glasom, svrstala je sebe među legende džez muzike!

Kultura -

Nagrada za životno delo ovogodišnjeg Nišvila uručena je juče Blagici Beti Đorđević, džez i soul pevačkoj zvezdi, koja će večeras održati koncert na festivalu.

Beti Đorđević
foto: Printskrin Youtube

Karijerom dugom pet decenija, jasnim muzičkim određenjem i raskošnim glasom, zbog kojeg je mnogi smatraju srpskom Elom Ficdžerald s biografijom Tine Tarner, svrstala je sebe među legende džez muzike. Zbog specifičnog glasa i stila uživa status "bele pevačice crnačkog glasa".

Nišvil
foto: Beta

Nišvil džez festival, pod sloganom "Još ovaj put", počeo je u subotu i trajaće do 14. avgusta 2022, a glavni festivalski program počeće večeras i trajaće do nedelje, na platou niške Tvrđave. Festival će ove godine ponuditi posetiocima 250 programa na 15 scena, a kako je najavljeno, publika će moći da čuje 850 izvođača. Pored bogatog muzičkog programa, koji će se odvijati na stejdžovima u Tvrđavi, na Trgu Kralja Milana i u Amfiteatru na keju, posetiocima će i ove godine biti omogućeno da uživaju u pratećim programima, koji će biti besplatni.

Nišvil
foto: Fonet

U okviru Nišvil džez teatra i Nišvil Movie samita biće prikazani mnogi dokumentarni i igrani filmovi s muzičkom tematikom, a posebno je pripremljen i program za decu.

(Kurir.rs/ A. S.)

Bonus video:

03:57

Beti Đorđević posle mnogo godina progovorila OVU PESMU SVI VOLIMO, A NE ZNAMO DA JE NJENA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track