AMERIČKI GLUMAC OTKINUO NA OMILJENO SRPSKO PIĆE: Džesi Ajsenberg dobio POČASNO SRCE SARAJEVA, a glumio i u našoj SERIJI zbog ovoga
Foto: Sarajevo film festival

svetska faca

AMERIČKI GLUMAC OTKINUO NA OMILJENO SRPSKO PIĆE: Džesi Ajsenberg dobio POČASNO SRCE SARAJEVA, a glumio i u našoj SERIJI zbog ovoga

Kultura -

Američkom glumcu, reditelju, dramskom piscu i autoru Džesiju Ajsenbergu (Jesse Eisenberg), juče je uručeno Počasno Srce Sarajeva 28. Sarajevo Film Festivala.

Džesi Ajsenberg, Jesse Eisenberg
foto: Sarajevo film festival

Nakon uručenja nagrade, publika je imala priliku pogledati film "Nakon što spasiš svet“, Ajsenbergov rediteljski dugometražni prvenac.

- Sarajevo mi je najdraži grad na svetu i drago mi je što sam ponovo tu. Kupio sam avionsku kartu 2020. godine, bio sam sprečen i nisam mogao doći, ali uspeo sam i sada sam konačno tu. Hvala vam svima što ste došli. Nisam znao da će ovdje biti toliko ljudi, inače bih napravio bolji film - rekao je Ajsenberg, nakon uručenja nagrade, a publika ga je ispratila velikim pljeskom.

Džesi Ajsenberg, Jesse Eisenberg
foto: Sarajevo film festival

Ajsenberg, počasni gost 28. Sarajevo Film Festivala, pre uručenja ovog priznanja prošetao je i Crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta.

Podsećamo,Džesi Ajsenberg, najpoznatiji je po ulozi direktora Fejsbuka Marka Zakerberga u filmu Dejvida Finčera "Društvene mreže", a letos je u tajnosti snimao u Srbiji.

Američki glumac odigrao je ulogu NBA agenta u hit seriji "Žigosani u reketu" Dragana Bjelogrlića. Ajsenberg je došao u privatnu posetu Srbije, ali je na nagovor prijatelja i jednog od producenata serije za litar srpske šljivovice odlučio da se pridruži ekipi.

U scenama s Nebojšom Dugalićem i Nenadom Herakovićem on je zaigrao basket, a u svojoj replici je kao papagaj ponavljao na srpskom: "Dobar dan".

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:28

Dodela nagrada Sarajevo film Festival

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja