NAJTEŽE SU MI BILE SCENE U ZATVORU: Anđela Jovanović otkriva šta se dešavalo iza kamere serije PAD po knjizi ŽARKA LAUŠEVIĆA
Foto: Nemanja Nikolić

intervju

NAJTEŽE SU MI BILE SCENE U ZATVORU: Anđela Jovanović otkriva šta se dešavalo iza kamere serije PAD po knjizi ŽARKA LAUŠEVIĆA

Kultura -

Serija "Pad" Bojana Vuletića premijerno je prikazana na Filmskom festivalu u Sarajevu. Nastala po autobiografiji Žarka Lauševića i prvom delu knjige "Godina prođe, dan nikad", veoma je zainteresovala publiku. U muškoj priči o jednoj tragediji i dvostrukom ubistvu zapaženu ulogu je ostvarila Anđela Jovanović. Ova glumica za Kurir otkriva kakav je partner Milan Marić, a govori i zašto su joj posebno drage uloge koje joj stižu iz "Fajerflaj produkcije".

Anđela Jovanović
foto: Zorana Jevtić

Bili ste prva želja reditelja za ovu ulogu Ane, ljubavnice glavnog junaka. Da li je to tačno?

- Bojan me je zvao s molbom da pročitam scenario. Imala sam veliku želju da radim s njim, a i lep odnos imam s ljudima iz "Fajerflaj produkcije". Pročitala sam scenario istog dana i odmah mu javila da želim da budem deo ovog projekta.

Da li ste čitali knjigu Žarka Lauševića "Godina prođe, dan nikad"?

- Jesam, još na fakultetu. Scenario je rađen samo po motivima ovog dela i ne oslanjamo se samo na knjigu. "Pad" je priča o velikom jugoslovenskom glumcu, ne odnosi se na određenu ličnost. Nismo se bazirali na poznatom delu, već smo likove gradili iz scenarija.

Milan Marić, serija Pad, pad
foto: Firefly Promo

U prvim epizodama imate samo jednu scenu poljupca i glumcu ste ljubavnica. Kakav je Milan Marić kao partner?

- Marić je divan. Nas dvoje odlično sarađujemo u predstavi "Hotel 88" i igramo je i po šest puta mesečno. Veoma dobro se poznajemo i nekako mi je bilo lako da igram s njim. On je veliki radnik, kao i ja. Prava je privilegija raditi s takvim partnerom. Naš odnos se razvija od četvrte epizode. Mislim da smo lepo prikazali tu ljubav za ceo život.

Da li su moguće takve ljubavi?

- Apsolutno su moguće.

Anđela Jovanović
foto: Zorana Jevtić

Imate li neku anegdotu sa snimanja serije?

- Jednu scenu snimali su glumci iz cele postave, ali nismo mogli da se uozbiljimo i krenuli smo da se smejemo kao deca. Pre snimanja radili smo i čitajuće probe. Imali smo dosta vremena za teške scene. Mislim da je to najvažnije da bi se nešto uradilo dobro.

Šta vam je bilo najteže?

- Scene u zatvoru. Posebno jedna scena bez teksta. Igrali smo je samo pogledima.

Anđela Jovanović
foto: Zorana Jevtić

Da li je vreme s Marićem da radite i neku TV komediju?

- Jeste. Marić je dobar i u komediji. Brz je i inteligentan, što je za komediju najvažnije. S njim bih volela da radim još razne stvari.

Igrali ste u seriji "Čudne ljubavi", koja je u Sarajevu nagrađena s tri priznanja?

- "Fajerflaj" je ozbiljna produkcija. Na ovom snimanju videla sam kako oni rade. Veliki sam štreber i uživam da radim sa ekipom kojoj je od prvog do poslednjeg u timu stalo do projekta na kome radi i veruje u njega. Nemate uvek priliku da sarađujete s najboljim ljudima iz našeg posla.

Anđela Jovanović
foto: Kurir televizija

Nikola Kojo je najavio da ćete raditi nastavak "Čudnih ljubavi". Kakav će dalje biti vaš odnos?

- Jedva čekam nastavak. Bilo mi je divno iskustvo da radim s Kojom, Anicom Dobrom i Vesnom Trivalić. Nikola je jedan od naših najvećih glumaca, beskrajno duhovit tip i svaki snimajući dan s njim je predivno iskustvo. Očekujem da će naša ljubav u seriji imati hepiend. Videćemo.

Da li vam je ovo prvi put da ste na Sarajevo film festivalu?

- Sedam godina zaredom dolazim. U Sarajevu imam i familiju, pa se ovde osećam kao kod kuće. Na festivalu mogu da se pogledaju i najbolji filmovi iz Evrope i regiona.

Putovanje koje mi je promenilo pogled na svet

U Sarajevo ste stigli iz Paname. Kako ste se proveli?

Anđela Jovanović
foto: Kurir televizija

- Panama je magična zemlja i suluda za nas iz ovih krajeva. To je bio sudar s prirodom koja je ogromna i neukrotiva. Bilo je to putovanje koji mi je promenilo pogled na svet.

(Kurir.rs/ Ljubomir Radanov)

Bonus video:

00:28

Dodela nagrada Sarajevo film Festival

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track