VEĆI IZAZOV JE BIO IGRATI LAUŠEVIĆA, NEGO ČEDU JOVANOVIĆA! Milan Marić o novoj seriji rađenoj po motivima knjige SLAVNOG GLUMCA
Foto: Firefly Promo

intervju

VEĆI IZAZOV JE BIO IGRATI LAUŠEVIĆA, NEGO ČEDU JOVANOVIĆA! Milan Marić o novoj seriji rađenoj po motivima knjige SLAVNOG GLUMCA

Kultura -

Na Filmskom festivalu u Sarajevu premijerno su prikazane prve dve epizode serije "Pad" reditelja Bojana Vuletića, nastale u produkciji "Fajerflaja" i "Telekoma Srbije", i već su privukle veliku pažnju medija i dobile sjajne kritike. Priča ima osam epizoda i rađena je po motivima autobiografije Žarka Lauševića "Godina prođe, dan nikad", koja opisuje njegov tragičan događaj iz avgusta 1993. U glavnoj ulozi je Milan Marić, koji je odmah nakon premijere za Kurir rekao:

Milan Marić, serija Pad, pad
foto: Firefly Promo

- Bilo je treme kod mene. Uvek je tako. S jedne strane, drago mi je što ne jenjava. S druge, počinje i da me nervira, pa sve mislim kad će više da prođe. Da bude malo mirnija.

-Iako sam mislio da ću je ovoga puta izbeći, sat vremena pred projekciju serije krenulo je da ključa u meni. Ali, volim ja to! Nekako mi je trema znak da mi je i dalje stalo do onoga što radim - otkriva Marić, koji je sa rediteljem Bojanom Vuletićem već sarađivao i u seriji "Porodica", gde je igrao Čedomira Jovanovića, ali mu je, kako kaže, mnogo kompleksnije bilo da oživi imaginarnog dramskog umetnika Ivana Maslaća u "Padu".

Milan Marić, serija Pad, pad
foto: Firefly Promo

- Izazov je igrati glumca. Tema serije vrlo je kompleksna, jer se u njoj prepliću prošlost i sadašnjost, odnosi u porodici, a deo priče govori i o njegovom emotivnom stanju. Uloga je veoma specifična.

- Bili smo pažljivi jedan prema drugom i sve smo postavili tokom proba kao neku šemu i mapu, pa se znalo gde će se stvari lomiti i menjati, na kom mestu moramo malo da popustimo, a na kojima više da damo. Napravili smo neku hemijsku formulu i nadam se da će proraditi - priznao je Marić, koji je jedan od članova žirija na ovogodišnjem festivalu.

Milan Marić, serija Pad, pad
foto: Firefly Promo

Direktna partnerka u seriji mu je Anđela Jovanović.

- Imali smo mnogo scena i ne mogu da izdvojim nijednu posebno. Komplikovane i teške scene snime se lako, a onda kod neke za koju niste mislili da će biti teška, nastane problem i morate da nađete rešenje za taj kadar - priznao je Marić.

Iako još nije poznat datum premijere serije "Pad" na Superstar kanalu, njena ekipa je u Sarajevu održala i veoma posećenu konferenciju za medije, na kojoj se Marić osvrnuo na snimanje scene ubistva.

Milan Marić, serija Pad, pad
foto: Firefly Promo

- U ovoj seriji nema drame da publika tek treba da sazna šta se desilo na kraju. Odmah vidimo šta se zbilo, drama je u nečemu drugom. U sukobu sa samim sobom, u prihvatanju stvari, u drugim ljudima oko glavnog junaka. To jeste ono stanje prihvatanja, pada, ustajanja i nastavljanja - poručio je Milan.

Svaka nova epizoda "Pada" počinje i završava se razgovorom s novinarkom, koju je odigrala Sunčica Milanović. Marića smo pitali i kako mi je bilo da radi te scene.

Milan Marić
foto: Dragana Udovičić

- Linija priče s medijima je veoma važna u seriji. Vidimo njega pre tog događaja šta misli o sebi, društvu i porodici. Sve što mu se desilo do tridesete čujemo kroz taj razgovor, a onda mu se kroz sat vremena potpuno promeni život - zaključio je glumac.

Bojan Vuletić o devedesetima Svi su tada nosili pištolje! Serija izgleda kao vrhunski američki film

Milan Marić, serija Pad, pad
foto: Firefly Promo

Reditelj i kreator serije Bojan Vuletić otkrio je novinarima da je knjiga Žarka Lauševića poslužila kao dobra baza, ali je da je više od pola scenarija autorsko delo. On se osvrnuo i da te godine, kad se desio tragičan događaj.

- Nažalost, tada su zaista svi nosili pištolje. Većina ljudi je bila veoma agresivna, to je priča o tom vremenu. I bilo je nekako najvažnije ispričati to i dočarati. Nije ovo dosad viđeno kod nas. Serija izgleda kao vrhunski američki film - objasnio je reditelj.

(Kurir.rs/ Ljubomir Radanov)

Bonus video:

00:32

Milan Marić ulazi u zgradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track