SERIJA KLAN BIĆE PREMIJERNO PRIKAZANA NA DUNAV FILM FESTU: Na Smederevskoj tvrđavi održaće se specijalna projekcija a tu su i ONI!
Foto: FIREFLY PROMO

ne propustite

SERIJA KLAN BIĆE PREMIJERNO PRIKAZANA NA DUNAV FILM FESTU: Na Smederevskoj tvrđavi održaće se specijalna projekcija a tu su i ONI!

Kultura -

Peto izdanje Dunav Film Festa biće održano od 19. do 25. avgusta ove godine na četiri lokacije u Smederevu.

U takmičarskom programu tradicionalno će se naći filmovi iz podunavskih zemalja dok selekcije Najbolji iz Evrope i Filmski globus donose i druge evropske i svetske nagrađivane filmove.

serija Klan
foto: Firefly Production

U okviru programa na Smederevskoj tvrđavi 21. avgusta će biti održana i specijalna projekcija prve dve epizode treće i poslednje sezone serije “Klan” koje će imati premijeru na Dunav Film Festu, a projekciji će prisustvovati i deo ekipe serije.

Filmovi se takmiče za glavnu nagradu "Dunavska lađa“.

Pored filma na otvaranju, u takmičarskom programu će biti prikazano još devet filmova iz podunavskih zemalja, među kojima se ističu mađarski film "Priča moje žene“ Ildiko Enjedi, "Grad prokletih“ austrijskog oskarovca Štefana Ruzovickog, kao i "Magnetna rezonanca“ rumunskog reditelja Kristijana Munđiua. Na zatvaranju će biti prikazan film "Blizu“ Lukasa Donta.

serija Klan, Aleksandar Dimitrijević, Nedim Nezirović
foto: Ana Paunković

Na Brodu Pristan biće prikazani filmovi u okviru programa Najbolji iz Evrope kao što su "Ljudska komedija“ Gzavijea Đanolija, "Prevara“ Arnoa Deplešena, kao i italijanski film "Latinska Amerika“ braće d’Inočenco.

Filmski globus, programska sekcija koja će biti prikazana u Centru za kulturu Smederevo uključuje neke od svetskih festivalskih hitove iz ove godine, među kojima se ističu "Neka bude jutro“ izraelskog autora Erana Kolirina, "Bergmanovo ostrvo“ Mie Hansen Leve, kao i "Pariz: Ljubavna priča“ Žaka Odijara.

(Kurir.rs)

Bonus video:

14:33

Glumica Ljubinka Klarić o ulozi Cvete u seriji Klan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track